Blog > Autoalarmy Athos od Jablotronu

Autoalarmy Athos od Jablotronu

Autoalarmy Athos od Jablotronu přináší dobrou zprávu každému, kdo chce mít nad svým automobilem maximální kontrolu i ve chvíli, kdy u něj zrovna fyzicky nepobývá. Poskytují totiž komplexní ochranu.

Ona komplexnost spočívá v šíři nabízených funkcí. Nemusí vám hned váš vůz někdo krás či se do něj vloupávat, i když to je základní myšlenkou ochrany autoalarmem. Autoalarmy Athos upozorní majitele vozu i ve chvíli, kdy zapomene na zdánlivě banální úkony jako zamknout či dovřít dveře nebo dobít slabou baterii.

Autoalarmy Jablotron reagují na spoustu podnětů v nepřítomnosti řidiče. Od otevření dveří přes zasunutí klíčku do zapalování, otevření kufru až po pokles napětí, což značí zapnutí nějakého spotřebiče uvnitř vozidla.

A jak zmiňovaná reakce vypadá? Jako první přichází na řadu zvuková výstraha – spustí se siréna. Spolu s ní se okamžitě odešle SMS v konkrétním znění na přednastavená telefonní čísla. Pokud je celý systém připojen k bezpečnostnímu centru (PCO), ochrana vozu se ještě stupňuje. Automobil je pod neustálým dohledem centra a v případě potřeby (nebezpečí) jsou připraveny na pomoc vyjet zásahová vozidla.

Mimo své základní funkčnosti, tedy ochrany automobilu a signalizace, nabízí autoalarm Athos i další užitečné úkony. Díky vybavení GPS modulem lze sledovat aktuální polohu daného vozidla a v reálném čase zjistit jeho přesnou polohu.

Majitelé firem s velkým vozovým parkem jistě ocení příležitost vedení knihy jízd. Pokaždé, když některý ze zaměstnanců služební automobil použije, zaznamenají se o jeho jízdě detailní informace. V knize jízd si pak může majitel přečíst, kdy a kam vozidlo putovalo, jaká byla jeho trasa či její délka.

CA-1802 Athos GSM alarm Jablotron

Nejpopulárnější verze autoalarmu Jablotron je vybavena běžnou základní funkcionalitou. Okamžitě spustí sirénu, jakmile dojde k neočekávanému otevření dveří, kufru nebo kapoty, případě zapnutí klíčku v zapalování. Mimo to jsou součástí jeho výbavy bezdrátové detektory, které umí hlídat i okolí automobilu. Své noci tak můžete trávit s klidem nejen díky tomu, že víte, že je plně chráněn váš vůz, ale například i garáž.

Výstrah u autoalarmu Athos CA-1802 probíhá standardně pomocí zvukového poplachu. Zároveň přijde majiteli na mobilní telefon SMS zpráva s hlášením o dané události. Čísel, na která se SMS zprávy odešlou lze nastavit více a kromě textových informací se můžete těšit i na zavolání. Mimo nastavení čísel existuje možnost modifikovat i znění SMS. Všechny obsahují nejdůležitější informace – tedy typ narušení, datum a čas, konkrétní text, který vám přijde, si však můžete zvolit sami.

SMS zprávy fungují také jako ovládací prvek GSM alarmu. Pomocí příkazové SMS v přesném znění můžete úplně přerušit imobilizační obvod alarmu a vyřadit jej tak z fungování. Existují také varianty SMS, skrze které lze zjistit aktuální stav vozidla – zdali je uzamčeno, je-li klíček v zapalování apod.

Mimo SMS zpráv může komunikace s alarmem probíhat také skrze rozhraní chráněných webových stránek. Zde je k dispozici nastavení veškerých zmiňovaných funkcí.

Autoalarm Athos obsahuje ve své výbavě také handsfree HF-03. S jeho pomocí je velmi snadné komunikovat s posádkou vozu. V případě nouzové situace (poplachu) slouží HF-03 jako prostředek pro odposlouchávání toho, co se v automobilu děje.

Každý autoalarm obsahuje také záložní zdroj pro případ, že stav palubního akumulátoru je na kritickém bodě. Ve chvíli, kdy se dostane po určitou hranici, začíná GSM alarm zálohovat všechna data, která jsou nutná pro jeho základní funkčnost.

 Athos CA-1802 nabízí také rozšíření o dvě sady. Konkrétně se jedná o CA-1800 WRC a CA-1802.500, který je vybaven digitálním náklonovým snímačem. Ten poskytuje další level ochrany automobilu včetně kol proti odcizení.

CA-2103 Athos GSM/GPS autoalarm

Autoalarm Athos CA-2103 od Jablotronu je synonymem pro novou generaci autoalarmů. Jedná se o pokračovatele tradičního a oblíbeného modelu CA-1802.

Základ jeho fungování se shoduje s předchozí verzí, se standardními funkcemi, jako je poplach v případě výše zmiňovaných podnětů, zjištění aktuální polohy automobilu či imobilizací, přicházejí také funkce nové.

Novinkou je například tzv. plášťová ochrana, která speciálně stráží povrchové části vozu, kterými se do něj dá vniknout. Konkrétně jde o dveřní vstupy, kapotu a kufr.

Ovládání autoalarmu Athos CA-2103 může probíhat buď skrze originální klíč, případně pomocí externí klíčenky. Komunikaci v případě poplachu zajišťují SMS zprávy či volání na přednastavená čísla. Majitel se okamžitě dozví čas, datum, polohu automobilu a typ narušení. I u tohoto typu je k dispozici webové rozhraní My Jablotron.

Co se týče důkladnější ochrany, možnost připojení k pultu centrální ochrany existuje i v tomto případě. 24hodinová kontrola s jistotou výjezdu záchranných vozidel v případě výjezdu je vítanou službou.

Pro tento model je k dispozici elektronická kniha jízd, do níž lze registrovat až 99 různých řidičů zároveň.

Autoalarm Athos CA-2103 je natolik technicky vyspělý, že dokáže komunikovat s datovou sběrnicí CANBUS ve vašem vozidle. Do běžné výbavy patří i integrovaný záložní zdroj napětí a otřesové čidlo.


23.06. 2016 12:54

Další články z našeho blogu

Moderní zabezpečení TOP Security -

Svěřte revize EPS do rukou odborníků

Elektronická požární signalizace tvoří důležitou součást protipožární ochrany objektů. Aby EPS plnila svůj účel, je nutné provádět její pravidelné revize. EPS spadá pod vyhrazená požární bezpečnostní zařízení varující před vznikem požáru. Jejich provoz je dán výrobcem, ale údržbu a revize stanovuje vyhláška 246/2001 Sb, ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Jak využít nejmodernější technologie k nepřetržité ochraně svého domova?

„Osmatřicetiletý muž se večer vloupal do rodinného domu. Ukradl předměty v hodnotě 50 000 Kč.“ „V noci na Jičínsku došlo ke krádeži zahradní techniky za 80 000 Kč.“ „Do bytu se vloupal neznámý pachatel a způsobil škodu přes 100 000 Kč.“ Jsou vám tyto věty povědomé? Ještě aby ne, když je v televizi slýcháme dnes ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Mobilní turnikety – ideální zabezpečení vstupu na stavbu

Každé staveniště je potenciálně nebezpečné. V případě, že by se do areálu stavby dostala cizí osoba a zranila se, měl by zhotovitel stavby obrovský problém. Základní požadavky na zajištění staveniště stanovuje nařízení vlády č. 591/2006 Sb. Kvalitní zabezpečení vstupu na stavbu je nezbytné i z jiného důvodu. Na staveništích se obvykle ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Jak ušetřit při sjednání pojištění nemovitosti a domácnosti pomocí zabezpečovacích zařízení?

Kdo nic nemá, nic neztratí. Ostatní musí počítat s potenciálním rizikem a důkladně se na něj připravit. Jak na to? Existují v zásadě dvě základní možnosti. Mít našetřeno dostatek peněz, aby vás případná ztráta majetku existenčně neohrozila, ... celý článek >

Nezávazná poptávka

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami.

Odesílatel poskytuje dobrovolně údaje uvedené v tomto formuláři společnosti ALARMOVÉ SYSTÉMY CZ s.r.o. Právo přístupu k osobním údajům, jakož i ostatní práva, jsou stanovená zákonem č. 101/2000 Sb (§12, § 21). Zpětně Vás budeme kontaktovat telefonicky, případně na uvedenou e-mailovou adresu. Pouze v nutných případech zašleme odpověď klasickou poštou.

Zabezpečovací systémy - zabezpečíme dům, byt, chatu i prodejnu

Zabezpečení domu

Prvotřídní zabezpečení domu za přijatelné ceny. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení bytu

Kvalitní zabezpečení bytu od 17200,- Kč. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení chaty

Zabezpečte svou chatu proti zlodějům. Pohobová čidla, alarmy, bezpečnostní kamery atd.

Více informací

Zabezpečení firmy

Profesionální zabezpečení firmy proti zlodějům, vodě i požáru. Alarmy, kamery, požární hlásiče..

Více informací

Zabezpečení objektů

Spolehlivé a účinné zabezpečení prodejny, skladu, restaurace, stavby a dalších objektů.

Více informací