Blog > Azor - základní GSM alarm do menších objektů

Azor - základní GSM alarm do menších objektů

Každý domov by měl být útulný, ale také bezpečný. Možností, jak zabezpečit své obydlí, je mnoho. Můžete zvolit tradiční způsob a koupit si hlídacího psa, nebo se rozhodnout pro moderní řešení. Alarm.

V tomto textu vám představíme GSM mini alarm Azor od tradičního českého výrobce Jablotron Alarms, který je vhodný zejména pro ochranu menších objektů (kanceláře, prodejny, byty atd.).

Jablotron se věnuje elektronickým zabezpečovacím systémům už celou řadu let. Díky tomu ví, co je u těchto systémů důležité. Samozřejmostí je vysoká míra ochrany, ale také další prvky, které potěší každého zákazníka. Příkladem může být jednoduché a intuitivní ovládání, snadná instalace a možnost k připojení k pultu centrální ochrany.

Elektronický zabezpečovací systém (dále pouze EZS) Azor je vhodnou variantou, pokud chcete svůj domov zabezpečit, ale nechcete provádět žádné stavební úpravy. Nemusíte totiž natahovat žádné kabely ani vrtat do zdi. Vše je bezdrátové. EZS Azor si snadno namontujete sami, protože je to opravdu jednoduché.

Jak už bylo řečeno, EZS Azor je velice vstřícný vůči uživateli. Ovládání je jednoduché a intuitivní. Pro zajištění a odjištění alarmu stačí zmáčknout tlačítko na ovládacím panelu u dveří. Pokud máte raději jiný způsob, je možné alarm aktivovat a deaktivovat přiložením čipu, nebo prozvoněním z telefonu. Zkrátka ovládání je hračka, takže to zvládnou i děti.

Jednoduchá instalace a jednoduché ovládání

O maličko náročnější je nastavení vlastností EZS Azor, ale nemusíte se ničeho bát. Vše je opět přehledné a intuitivní. Pokud byste si nevěděli rady, tak můžete využít srozumitelnou nápovědu, kterou program obsahuje. Jak tedy na samotné nastavení? Stačí zapnutý EZS Azor propojit přes USB kabel s počítačem, který je vybavený operačním systémem Windows XP (nebo jeho novějšími verzemi). Pak už jen stačí spustit soubor A-Link a začít s nastavováním.

A co vše lze nastavit? Například to, jak vás má EZS Azor informovat v případě, že dojde k narušení hlídané prostoru. Může vám buď zaslat SMS zprávu, nebo zavolat. Lze nastavit také oznámení o narušení přímo na pult centrální ochrany (PCO). Kdo zajistil a odjistil alarm. Případně vás může EZS Azor informovat o výpadku proudu atd.

Pokud by to bylo potřeba, je možné využít i funkci odposlechu. Tato funkce musí být předem nastavená, aby pak došlo k její aktivaci pomocí telefonu. Díky této funkci můžete po dobu až 3 minut poslouchat, co se v monitorovaném prostoru odehrává.

Bojíte se? Rozšiřte EZS Azor o další detektory

Jak už bylo řečeno, tak EZS Azor může při narušení monitorovaného prostoru informovat uživatele. Lze však nastavit zapnutí sirény, která pachatele může vylekat a odehnat. Pokud nejste zastáncem této možnosti, můžete nastavit tichý poplach.

EZS Azor můžete nastavit tak, že ho může ovládat až 10 uživatelů. Stejně tak může tento EZS informovat o stavu monitorované lokality až 10 telefonních čísel. Ke kontaktování může využít buď SMS zprávu, nebo hovor.

Bezpečí není nikdy dost. Zejména, když bydlíte v nebezpečných lokalitách. EZS Azor je možné rozšířit o další detektory, které zajistí ještě větší bezpečí. K systému Azor můžete připojit až 10 dalších bezdrátových detektorů od společnosti Jablotron Alarms. Detektory mohou zjistit nevyžádaný pohyb, otevírání dveří a oken, rozbití skla, nebo požár. Chytrou volbou je pak detektor pohybu JA160PC se zabudovanou kamerou. Díky tomu, že je ústředna vybavena 1GB paměťovou kartou, můžete uchovávat data z událostí a následně je použít například jako důkazní materiál.

KOMPONENTY EZS ,,AZOR,, Jablotron

·        AZ-10K GSM ústředna

·        AZ-10D Čtečka čipů

·        AZ-10T Ovládací čip

·        AZ-10M Detektor otevření

·        AZ-10P Detektor pohybu

·        AZ-10S Optický detektor požáru

·        AZ-10R Dálkový ovladač

·        AZ-10B Zvonkové tlačítko

Cena základního balíčku se pohybuje v rozmezí 10 000 – 15 000 Kč.

 

Mohlo by vás zajímat: Bezpečnostní systém Jablotron 100


27.05. 2016 08:45

Další články z našeho blogu

Moderní zabezpečení TOP Security -

Svěřte revize EPS do rukou odborníků

Elektronická požární signalizace tvoří důležitou součást protipožární ochrany objektů. Aby EPS plnila svůj účel, je nutné provádět její pravidelné revize. EPS spadá pod vyhrazená požární bezpečnostní zařízení varující před vznikem požáru. Jejich provoz je dán výrobcem, ale údržbu a revize stanovuje vyhláška 246/2001 Sb, ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Jak využít nejmodernější technologie k nepřetržité ochraně svého domova?

„Osmatřicetiletý muž se večer vloupal do rodinného domu. Ukradl předměty v hodnotě 50 000 Kč.“ „V noci na Jičínsku došlo ke krádeži zahradní techniky za 80 000 Kč.“ „Do bytu se vloupal neznámý pachatel a způsobil škodu přes 100 000 Kč.“ Jsou vám tyto věty povědomé? Ještě aby ne, když je v televizi slýcháme dnes ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Mobilní turnikety – ideální zabezpečení vstupu na stavbu

Každé staveniště je potenciálně nebezpečné. V případě, že by se do areálu stavby dostala cizí osoba a zranila se, měl by zhotovitel stavby obrovský problém. Základní požadavky na zajištění staveniště stanovuje nařízení vlády č. 591/2006 Sb. Kvalitní zabezpečení vstupu na stavbu je nezbytné i z jiného důvodu. Na staveništích se obvykle ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Jak ušetřit při sjednání pojištění nemovitosti a domácnosti pomocí zabezpečovacích zařízení?

Kdo nic nemá, nic neztratí. Ostatní musí počítat s potenciálním rizikem a důkladně se na něj připravit. Jak na to? Existují v zásadě dvě základní možnosti. Mít našetřeno dostatek peněz, aby vás případná ztráta majetku existenčně neohrozila, ... celý článek >

Nezávazná poptávka

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami.

Odesílatel poskytuje dobrovolně údaje uvedené v tomto formuláři společnosti ALARMOVÉ SYSTÉMY CZ s.r.o. Právo přístupu k osobním údajům, jakož i ostatní práva, jsou stanovená zákonem č. 101/2000 Sb (§12, § 21). Zpětně Vás budeme kontaktovat telefonicky, případně na uvedenou e-mailovou adresu. Pouze v nutných případech zašleme odpověď klasickou poštou.

Zabezpečovací systémy - zabezpečíme dům, byt, chatu i prodejnu

Zabezpečení domu

Prvotřídní zabezpečení domu za přijatelné ceny. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení bytu

Kvalitní zabezpečení bytu od 17200,- Kč. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení chaty

Zabezpečte svou chatu proti zlodějům. Pohobová čidla, alarmy, bezpečnostní kamery atd.

Více informací

Zabezpečení firmy

Profesionální zabezpečení firmy proti zlodějům, vodě i požáru. Alarmy, kamery, požární hlásiče..

Více informací

Zabezpečení objektů

Spolehlivé a účinné zabezpečení prodejny, skladu, restaurace, stavby a dalších objektů.

Více informací