Blog > Elektronické zabezpečovací systémy Paradox

Elektronické zabezpečovací systémy Paradox

Pokud se orientujete v oblasti zabezpečení, tak společnost Paradox určitě velice dobře znáte. Pro připomenutí bychom mohli zmínit základní údaje. Jedná se o kanadskou firmu, která byla založena v roce 1989. Sídlo firmy Paradox se nachází v Montrealu. Společnost se postupně rozvíjela a v současnosti patří mezi významné výrobce zabezpečovacích zařízení na světě. O tom svědčí i fakt, že své výrobky prodává do více než 100 zemí. Své místo na slunci si už vydobyla i v České republice.

Úspěch společnosti Paradox spočívá v mnoha faktorech, ale jedním z hlavních důvodu je výzkum a vývoj nových technologií. V dnešní době platí dvojnásob, že vývoj nových technologií postupuje mílovými kroky kupředu. Paradox má však dlouholetou a promyšlenou strategii, která umožňuje zavádět do výroby technologické novinky v oblasti bezpečnostních zařízení a jejich systémů. Díky tomu jsou výrobky kvalitní, inovativní a konkurenceschopné. O některých zabezpečovacích systémech této firmy se dokonce dá říct, že patří mezi nejlepší na světě.

Investice do vývoje přináší své ovoce. V následujících řádcích zmíníme aspoň některé počiny, které byly pro společnost klíčové. Za zmínku stojí například první série detektorů pohybu, která sklidila mezi zákazníky obrovský úspěch. Obdobně oblíbený je také zabezpečovací systém Digiplex, který společnost Paradox představila v roce 1996. O pár let později, konkrétně v roce 2001, pak sérii modernizovala a představila unikátní sérii systémů s bezdrátovým přístupem.

Elektronické zabezpečovací systémy Paradox

Nové technologie, nové možnosti

Nabídka se během let značně rozrostla. V současné době je Paradox všestrannou firmou, která nabízí celou řadu produktů z oblasti zabezpečení. Základem nabídky jsou jednoduchá čidla a různé komponenty, ale k dostání jsou také unikátní technologie, které umožní zabezpečit velké systémy. Zkrátka a jednoduše. Chcete zabezpečit menší objekt (dům, byt…), nebo vlastníte nadnárodní společnost a potřebujete zabezpečit rozsáhlé prostory? U firmy Paradox si vyberete.

Nemusí ovšem zůstat pouze u zabezpečení. V současné době je vše „smart“ a dochází k čím dál častější automatizaci. Prostřednictvím vybraných systémů od společnosti Paradox je možné zajistit i domácí automatizaci.

Jaké konkrétní produkty od společnosti Paradox jsou tedy vůbec k dostání na našem trhu? Jedná se například o zabezpečovací ústředny, které se využívají v drátových, ale také bezdrátových systémech. Dalším produktem jsou pohybové detektory, které jsou v nabídce v různých provedeních - vnitřní i venkovní, digitální, magnetické, bezdrátové a mnohé další.  Mezi základní nabízené produkty se řadí také ovládací klávesnice. Ty jsou k dostání v klasickém provedení, dotykovém, nebo s LCD panelem, záleží na vašich preferencích. V nabídce jsou také expandéry, které slouží pro rozšíření bezpečnostních systémů. Nedílnou součástí sortimentu společnosti Paradox jsou také komunikátory, které někdy nesou označení komunikační moduly. V prodeji jsou také signalizační zařízení pro vnitřní i venkovní použití. Každý zákazník ocení také nabízené bezkontaktní čtečky, klíčenky nebo dálkové ovladače. V širokém sortimentu najdete také mnoho nezbytného příslušenství. Například napájecí zdroje, propojovací kabely, převodníky, náhradní baterie, ale i mnoho dalších produktů, které zajisté oceníte.

Elektronické zabezpečovací systémy Paradox

Není zabezpečovací systém jako systém. Vyberte ten pravý!

A nyní přikročme ke konkrétním zabezpečovacím systémům od společnosti Paradox.

První variantou je systém Esprit. Běžně se tyto ústředny dodávají v řadě modelů od 4 do 24 smyček. Jsou vhodné pro spíše pro malé aplikace. Ve své kategorii se řadí mezi nejrozšířenější malé aplikace na českém trhu.

Systém Spektra navazuje na úspěšnou modelovou řadu Esprit. Oproti předchůdci jsou tyto ústředny vylepšené. Jednou z výhod je například přehlednější programování, ale tím výčet zlepšení nekončí. Následují rozšířené uživatelské možnosti, je možné bezdrátové rozšíření a v neposlední řadě pracuje se sběrnicovými moduly.

Dalším zabezpečovacím systémem je Digiplex. Tento alarm od společnosti Paradox je s oblibou používán pro střední a velké objekty v České republice. Systém se běžně využívá v bankách, vojenských a vládních budovách. Výjimkou nejsou ani jiné budovy, které vyžadují vysokou úroveň zabezpečení. Zabezpečovací systém Paradox Digiplex využívá pokrokové technologie GuardWall a plně modulární technologie, které zajistí maximální variabilitu. Jinými slovy, systém je možné přizpůsobit na míru a je možné jednotlivé komponenty inovovat.

Nové trendy v zabezpečovacích technologiích

S nástupem nových technologií je potřeba také nových bezpečnostních systému. Příkladem může být systém Imperial, který rozšířil portfolio bezpečnostních systému od společnosti Paradox. Systém byl navržen tak, aby byl ucelený a bylo možné dosáhnout domácí automatizace, řízení přístupu a zabezpečení. Jedná se propojení nejnovějších komunikačních technologií spolu s uživatelsky jednoduchým nastavením, údržbou a provozem.

Přívětivý vzhled, stylový design a perfektní bezpečnost. To je bezpečnostní systém Magellan. Svým vzhledem se Magellan vymyká všem doposud známým zabezpečovacím systémům. Instalace je jednoduchá do každého objektu. Díky svému vzhledu je navíc vhodný do každého interiéru. Magellan je typickým zástupcem nových bezpečnostních systému. Nabízí víc než jen bezpečí. Prostřednictvím Magellanu můžete poslouchat rádio, používat ho jako telefon, budík, sledovat další připojená zařízení, nebo zanechat vzkaz. Magellan je pomocník vhodný do každé domácnosti.

Detektory jsou základem zabezpečení objektu. V současné době jsou k dispozici různé typy detektorů, které v sobě mohou obsahovat i nejnovější patentované technologie, které jim nabízí unikátní vlastnosti. V nabídce se objevují různé typy detektorů, které plní různé funkce. Koupit si můžete například digitální detektor, který je imunní proti zvířatům. Další typem detektorů mohou být detektory analogové. Ideální je vhodná kombinace jednotlivých detektorů tak, aby zajistily nejvyšší možnou míru zabezpečení, ale zároveň nevyvolávaly zbytečné falešné poplachy, které může způsobit například zvěř. Nejvyšší stupeň ochrany vám zajistí modelové řady detektorů Digital vision a Digigard, které v sobě mají nejnovější patentované digitální technologie. Zárukou nejvyšší možné ochrany jsou magnetické kontakty, detektory kouře a plynů, antimaskingové detektory, detektory kovu, otřesové detektory atd.

Pokud máte o zabezpečovací systém Paradox zájem, odešlete nám nezávaznou poptávku skrze formulář nebo nás jednoduše kontaktujte na telefonním čísle 724 904 909. Poskytneme vám kompletní návrh a to v rámci zakázky zcela zdarma. Pokud máte zájem o zabezpečení vašeho objektu jen na krátkou dobu, využijte naší nabídky pronájmu EZS.


27.01. 2016 12:59

Další články z našeho blogu

Moderní zabezpečení TOP Security -

Svěřte revize EPS do rukou odborníků

Elektronická požární signalizace tvoří důležitou součást protipožární ochrany objektů. Aby EPS plnila svůj účel, je nutné provádět její pravidelné revize. EPS spadá pod vyhrazená požární bezpečnostní zařízení varující před vznikem požáru. Jejich provoz je dán výrobcem, ale údržbu a revize stanovuje vyhláška 246/2001 Sb, ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Jak využít nejmodernější technologie k nepřetržité ochraně svého domova?

„Osmatřicetiletý muž se večer vloupal do rodinného domu. Ukradl předměty v hodnotě 50 000 Kč.“ „V noci na Jičínsku došlo ke krádeži zahradní techniky za 80 000 Kč.“ „Do bytu se vloupal neznámý pachatel a způsobil škodu přes 100 000 Kč.“ Jsou vám tyto věty povědomé? Ještě aby ne, když je v televizi slýcháme dnes ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Mobilní turnikety – ideální zabezpečení vstupu na stavbu

Každé staveniště je potenciálně nebezpečné. V případě, že by se do areálu stavby dostala cizí osoba a zranila se, měl by zhotovitel stavby obrovský problém. Základní požadavky na zajištění staveniště stanovuje nařízení vlády č. 591/2006 Sb. Kvalitní zabezpečení vstupu na stavbu je nezbytné i z jiného důvodu. Na staveništích se obvykle ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Jak ušetřit při sjednání pojištění nemovitosti a domácnosti pomocí zabezpečovacích zařízení?

Kdo nic nemá, nic neztratí. Ostatní musí počítat s potenciálním rizikem a důkladně se na něj připravit. Jak na to? Existují v zásadě dvě základní možnosti. Mít našetřeno dostatek peněz, aby vás případná ztráta majetku existenčně neohrozila, ... celý článek >

Nezávazná poptávka

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami.

Odesílatel poskytuje dobrovolně údaje uvedené v tomto formuláři společnosti ALARMOVÉ SYSTÉMY CZ s.r.o. Právo přístupu k osobním údajům, jakož i ostatní práva, jsou stanovená zákonem č. 101/2000 Sb (§12, § 21). Zpětně Vás budeme kontaktovat telefonicky, případně na uvedenou e-mailovou adresu. Pouze v nutných případech zašleme odpověď klasickou poštou.

Zabezpečovací systémy - zabezpečíme dům, byt, chatu i prodejnu

Zabezpečení domu

Prvotřídní zabezpečení domu za přijatelné ceny. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení bytu

Kvalitní zabezpečení bytu od 17200,- Kč. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení chaty

Zabezpečte svou chatu proti zlodějům. Pohobová čidla, alarmy, bezpečnostní kamery atd.

Více informací

Zabezpečení firmy

Profesionální zabezpečení firmy proti zlodějům, vodě i požáru. Alarmy, kamery, požární hlásiče..

Více informací

Zabezpečení objektů

Spolehlivé a účinné zabezpečení prodejny, skladu, restaurace, stavby a dalších objektů.

Více informací