Blog > Jak moderně zabezpečit firmu?

Jak moderně zabezpečit firmu?

Zvažujete pořízení kvalitního zabezpečovacího systému pro vaši společnost? Nebo přemýšlíte o jeho vylepšení? Způsobů efektivní ochrany objektů existuje celá řada. Liší se podle toho, jaké jsou konkrétní požadavky a potřeby majitelů firmy. Záleží také na prostředí a rozloze firemního areálu. Komplexní zabezpečovací systémy jsou ideální pro vnitřní prostory. Hodí se do kanceláří, skladů i výrobních hal.

Kamerové systémy nahradí vaše oči

Vnitřní a vnější kamery jsou skvělým základem efektivního zabezpečovacího systému. Kamerový systém (CCTV) by neměl postrádat záznamové úložiště dat. Můžete pak sledovat dění ve vaší společnosti nejen v reálném čase, navíc budete mít k dispozici videozáznam, který lze v případě potřeby použít i jako důkazní materiál.

Čidla a detektory hlídají vše důležité

Místa, která jsou potencionálními vstupy do objektu firmy, by měla být mimo pracovní dobu nepřetržitě pod dohledem. Tuto práci můžete svěřit čidlům a detektorům, které budou v permanentní pohotovosti, kdykoli to bude potřebné. Jedná se o pohybová čidla, senzory rozbití okenních výplní, detektory otevření dveří a oken a další prvky elektronických zabezpečovacích systémů. Jejich funkce je doplněna o napojení na poplachové hlásiče, které při neoprávněném vstupu okamžitě spustí sirénu. Můžete je aktivovat ve chvíli, kdy v budově nejsou žádní zaměstnanci. Výhodou je, že lze střežený prostor rozdělit do několika zón a zabezpečení aktivovat pouze v místnostech, které jsou liduprázdné. Pak budou střežena místa, kde se zaměstnanci zrovna nenacházejí. Tuto ochranu doplňují teplotní a kouřová čidla (prvky systému EPS) a detektory zaplavení, které jsou aktivní neustále.

Kontrolujte docházku

Přístupové a identifikační systémy (SKV, Access) jsou další možností moderního zabezpečení firmy. Evidují příchody a odchody zaměstnanců, takže jejich výstupy můžete snadno použít jako podklady pro zpracování mezd. Navíc umí povolit přístup do vybraných prostor a pouze některým zaměstnancům. Podobně jako u kamerových systémů se záznamem i zde získáváte přehledný soupis jednotlivých vstupů do firmy. Identifikační a přístupové systémy mohou být řízené čipovou kartou, nebo otiskem prstu.

Narušení systému je okamžitě oznámeno

Zajímá vás, co se děje poté, kdy dojde k narušení bezpečnostního systému? Do akce vstupuje ústředna, na niž jsou napojené všechny prvky zabezpečovacího systému. Ta reaguje kombinací několik způsobů. Obvykle spustí sirénu a pošle majiteli objektu SMS či MMS. Umí také spojit hovor na konkrétní předvolené telefonní číslo, kdy pak skrze mikrofon slyšíte, co se ve vaší firmě děje. Ústředna dokáže také kontaktovat pracovníka bezpečnostní agentury na pult centralizované ochrany (PCO) a současně přivolat policii nebo hasiče.

Pult centralizované ochrany

Pult centralizované ochrany soustřeďuje pomocí digitálního přenosu dat veškeré informace z bezpečnostního systému. Je součástí dohledového centra a neustále přijímá a vyhodnocuje data, která přicházejí ze střežených zón. Pokud některý ze systémů zaznamená narušení klidové zóny a spustí poplach, PCO okamžitě získá informaci o napadení a její pracovníci upozorní kontaktní osoby, dále Policii ČR. Mohou také na místo vyslat vlastní hlídku. Napojení bezpečnostního systému na PCO je jednou z nejvíce účinných možností ochrany firemního majetku.

Možnosti automatizace

Elektronické zabezpečovací systémy můžete využít také jako pomocníka při dálkovém ovládání různých spotřebičů. Přejete si před samotným příjezdem do objektu rozsvítit, zatopit, zavlažit, otevřít garážová vrata? To vše je prostřednictvím EZS hračkou.

Jak nainstalovat elektronický zabezpečovací systém?

Vzhledem ke složitosti zabezpečovacích systémů doporučujeme, abyste si na jejich instalaci přizvali kvalifikovanou firmu. Odborná montáž EZS vám navíc zajistí výraznou slevu na pojištění. Samozřejmostí je jistota, že instalace je provedena kvalitně a bezchybně.

Možnosti pronájmu

Chcete svou firmu zabezpečit jen na krátkou dobu a nemůžete investovat příliš vysokou částku do zakoupení jednotlivých částí elektronického zabezpečovacího systému? Zvažte využití pronájmu EZS. Ten se napojí na pult centrální ochrany a své starosti můžete pustit z hlavy. Součástí pronájmu je i samotný návrh, instalace a následný servis.

Další možnosti ochrany firemních objektů

Pokud se nechcete spoléhat jen na zabezpečovací techniku, můžete využít i fyzickou ochranu. Ta může být trvalá a viditelná, kdy je přítomen uniformovaný strážník. Další variantou je nenápadná ochrana, která se používá tam, kde nechceme, aby zloději věděli, že je objekt trvale hlídán. Obvykle přichází v nepravidelných intervalech. Strážní mohou být posíleni o služebního psa, který dokáže upozornit na neobvyklé situace při hlídání, které by mohl i zkušený strážník přehlédnout. Kontroly mohou být prováděny v předem určenou dobu, nepravidelně anebo nepřetržitě ve směnách 24 hodin denně. 

Ideální je kombinace monitorovací patrolové služby s kamerovým systémem a elektronickým zabezpečovacím systémem, který je napojený na pult centralizované ochrany.

Výhody moderního zabezpečení firem

* Sledujte aktuální stav střežení jednotlivých částí objektů pomocí mobilu, tabletu nebo notebooku

* Mějte svou firmu pod kontrolou i kdekoliv na cestách - webové rozhraní Vám to umožní

* Přivolejte si pomoc na dálku pouhým stiskem tlačítka

* Nezapomeňte otevřená okna - bezpečnostní systém vám je připomene

* Chytré detektory hlídají firmu nepřetržitě

* Bezpečnostní systém hlídá také vznik požáru, zvýšenou hladinu vody nebo únik plynu

* Součástí systému může být také moderní docházkový systém

* Součástí dodávky může být například i ovládání závory parkoviště prostřednictvím mobilu

Nabídka služeb naší bezpečnostní agentury

Bezpečnostní systémy

* Elektronické zabezpečovací systémy (EZS)

* Požární bezpečnostní systémy

* Kamerové systémy

* Přístupové systémy

Fyzická ostraha

* Ostraha objektů

* Ostraha kulturních a sportovních akcí

* Pult centrální ochrany (monitoring hlídaného objektu 24 h denně, 7 dní v týdnu pomocí EZS)

* Recepční služby

* Řešení nestandardních situací (jako např. dohled nad "náctiletými" na kulturních akcích, vyhrožování atd.)

* Převoz cenin

* Kontrola pracovních neschopností

Doplňkové služby

* Úklidové služby

* Facility management (administrativní a technický, starost o zeleň, požární ochrana a další)

* Kurzy a školení (kurz první pomoci, střelecké kurzy, kurz sebeobrany a další)


28.02. 2017 13:25

Další články z našeho blogu

Moderní zabezpečení TOP Security -

Svěřte revize EPS do rukou odborníků

Elektronická požární signalizace tvoří důležitou součást protipožární ochrany objektů. Aby EPS plnila svůj účel, je nutné provádět její pravidelné revize. EPS spadá pod vyhrazená požární bezpečnostní zařízení varující před vznikem požáru. Jejich provoz je dán výrobcem, ale údržbu a revize stanovuje vyhláška 246/2001 Sb, ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Jak využít nejmodernější technologie k nepřetržité ochraně svého domova?

„Osmatřicetiletý muž se večer vloupal do rodinného domu. Ukradl předměty v hodnotě 50 000 Kč.“ „V noci na Jičínsku došlo ke krádeži zahradní techniky za 80 000 Kč.“ „Do bytu se vloupal neznámý pachatel a způsobil škodu přes 100 000 Kč.“ Jsou vám tyto věty povědomé? Ještě aby ne, když je v televizi slýcháme dnes ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Mobilní turnikety – ideální zabezpečení vstupu na stavbu

Každé staveniště je potenciálně nebezpečné. V případě, že by se do areálu stavby dostala cizí osoba a zranila se, měl by zhotovitel stavby obrovský problém. Základní požadavky na zajištění staveniště stanovuje nařízení vlády č. 591/2006 Sb. Kvalitní zabezpečení vstupu na stavbu je nezbytné i z jiného důvodu. Na staveništích se obvykle ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Jak ušetřit při sjednání pojištění nemovitosti a domácnosti pomocí zabezpečovacích zařízení?

Kdo nic nemá, nic neztratí. Ostatní musí počítat s potenciálním rizikem a důkladně se na něj připravit. Jak na to? Existují v zásadě dvě základní možnosti. Mít našetřeno dostatek peněz, aby vás případná ztráta majetku existenčně neohrozila, ... celý článek >

Nezávazná poptávka

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami.

Odesílatel poskytuje dobrovolně údaje uvedené v tomto formuláři společnosti ALARMOVÉ SYSTÉMY CZ s.r.o. Právo přístupu k osobním údajům, jakož i ostatní práva, jsou stanovená zákonem č. 101/2000 Sb (§12, § 21). Zpětně Vás budeme kontaktovat telefonicky, případně na uvedenou e-mailovou adresu. Pouze v nutných případech zašleme odpověď klasickou poštou.

Zabezpečovací systémy - zabezpečíme dům, byt, chatu i prodejnu

Zabezpečení domu

Prvotřídní zabezpečení domu za přijatelné ceny. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení bytu

Kvalitní zabezpečení bytu od 17200,- Kč. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení chaty

Zabezpečte svou chatu proti zlodějům. Pohobová čidla, alarmy, bezpečnostní kamery atd.

Více informací

Zabezpečení firmy

Profesionální zabezpečení firmy proti zlodějům, vodě i požáru. Alarmy, kamery, požární hlásiče..

Více informací

Zabezpečení objektů

Spolehlivé a účinné zabezpečení prodejny, skladu, restaurace, stavby a dalších objektů.

Více informací