Blog > Klidné spaní vám zaručí kvalitní bezpečnostní alarm

Klidné spaní vám zaručí kvalitní bezpečnostní alarm

Nemůžete spát, protože se bojíte o svůj majetek? Přestaňte se obávat a pořiďte si kvalitní bezpečnostní alarm, který spolehlivě ochrání vše, na čem vám záleží.

Alarm jako základní bezpečnostní prvek

Nabídka bezpečnostních alarmů je velká. Proto nejdříve zvažte, jak by vaše zabezpečení mělo fungovat a kolik do něj chcete investovat. Nevíte-li si rady, co bude pro vaše účely nejlepší, nechte si poradit od odborníka.

Bezpečnostní alarm se skládá z několika základních částí, které mají všechna zařízení, ať už si vyberete jakékoliv. Patří mezi ně zabezpečovací ústředna (centrála celého zařízení), klávesnice alarmu (slouží k ovládání systému), detektory (upozorňují na nebezpečí), zdroj napájení, signalizace narušení (upozornění sirénou, na mobil či na PCO) a kabely v případě drátového alarmu.

Bezpečnostní alarmy dělíme podle různých parametrů. Jejich základním rozlišením je na bezdrátové a drátové.

S drátem nebo bez?

U drátových alarmů počítejte s vyšší cenou za montáž a nebudete mít na výběr tolik modelů jako u bezdrátové varianty. Potěší vás však svou bezúdržbovostí a levnějšími komponenty. U bezdrátové varianty je nutné měnit baterie. Snadno ale můžete přesunout čidlo, pokud vám již v daném prostoru nevyhovuje.

Bezdrátové alarmy jsou oblíbené, protože vám umožní uspořádání prvků alarmu snadno měnit. Budete-li mít čidla na místě, kde vám přestaly vyhovovat, jednoduše je odmontujete a přesunete vedle. To je u drátového alarmu problém. Menší nevýhodou bezdrátové varianty je nutnost měnit baterie (pokud se nejedná o bezdrátový alarm napájeným skrze solární panel).

Bezdrátové alarmy mají vyšší pořizovací cenu, ale u drátového alarmu je zase vyšší cena za montáž. Je náročnější, protože je třeba schovat dráty do lišt, nebo do vnitřních omítek. Proto je typický spíše pro novostavby.

Bezdrátové alarmy vyžadují jednou za čas údržbu v podobě výměny baterií. Naopak oceníte, jak snadno se instaluje. Během chvilky bude zapojený.

Alarmy, ať už drátové či bezdrátové, mají rozmanité funkce. Některé z těchto zařízení umožňují skrze ovládací ústřednu ovládání garážových vrat a bran, ovládání světla, žaluzií, zavlažování, zásuvek a dalších. Ušetří vám tím každodenní činnosti a zpohodlní vám tak život. Z dalšího příslušenství je to např. zpracování kamerových záznamů či fotografií, které se ukládají do paměti ústředny atd.

Speciálními zařízeními jsou GSM alarmy. Umožní vám ovládat váš dům na dálku. Budete mít vždy jistotu kvalitního zabezpečení, i když zrovna nejste doma.

Bezdrátové alarmy fungují díky wifi modulu. To umožňuje komunikaci ústředny s detektory a dalším příslušenstvím bezdrátově.

Oba zmíněné typy zabezpečení jsou efektivní a maximálně spolehlivé. Uvažujete-li o stavbě či rekonstrukci domu, určitě pro Vás bude vhodnější variantou méně nákladný drátový systém, jehož instalace je sice mírně složitější, ovšem jednotlivé prvky jsou méně nákladné a k provozu nejsou nutné akumulátory pro napájení. Drátové alarmy jsou také více odolné proti rušení. Naproti tomu bezdrátové alarmy jsou méně náročné na instalaci a jejich velkou výhodou je snadná rozšiřitelnost a naprostá flexibilita.

Z čeho vybírat?

Alarmy jsou sestaveny z několika prvků, mezi které patří například pohybové senzory, detektory kouře, úniku plynu, optické závory, sirény, požární hlásiče atd. Součástí moderního alarmového systému může být i možnost domovní automatizace, například v podobě dálkového ovládání topení (například pomocí mobilního telefonu), zapínání spotřebičů detektorem pohybu či dálkovým ovladačem a další řada moderních vymožeností. Alarmy jsou obvykle napojeny na pult centrální ochrany, kdy při narušení je na místo poplachu vysláno zásahové vozidlo apod. A jaké jsou oblíbené značky bezpečnostních systémů? Jmenovat bychom mohli například bezpečnostní systémy HONEYWELL, JABLOTRON, PARADOX, SATEL, TEXECOM a RISCO.

 

Mohlo by Vás zajímat:

Pronájem bezpečnostních alarmů


28.04. 2016 10:50

Další články z našeho blogu

Moderní zabezpečení TOP Security -

Svěřte revize EPS do rukou odborníků

Elektronická požární signalizace tvoří důležitou součást protipožární ochrany objektů. Aby EPS plnila svůj účel, je nutné provádět její pravidelné revize. EPS spadá pod vyhrazená požární bezpečnostní zařízení varující před vznikem požáru. Jejich provoz je dán výrobcem, ale údržbu a revize stanovuje vyhláška 246/2001 Sb, ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Jak využít nejmodernější technologie k nepřetržité ochraně svého domova?

„Osmatřicetiletý muž se večer vloupal do rodinného domu. Ukradl předměty v hodnotě 50 000 Kč.“ „V noci na Jičínsku došlo ke krádeži zahradní techniky za 80 000 Kč.“ „Do bytu se vloupal neznámý pachatel a způsobil škodu přes 100 000 Kč.“ Jsou vám tyto věty povědomé? Ještě aby ne, když je v televizi slýcháme dnes ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Mobilní turnikety – ideální zabezpečení vstupu na stavbu

Každé staveniště je potenciálně nebezpečné. V případě, že by se do areálu stavby dostala cizí osoba a zranila se, měl by zhotovitel stavby obrovský problém. Základní požadavky na zajištění staveniště stanovuje nařízení vlády č. 591/2006 Sb. Kvalitní zabezpečení vstupu na stavbu je nezbytné i z jiného důvodu. Na staveništích se obvykle ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Jak ušetřit při sjednání pojištění nemovitosti a domácnosti pomocí zabezpečovacích zařízení?

Kdo nic nemá, nic neztratí. Ostatní musí počítat s potenciálním rizikem a důkladně se na něj připravit. Jak na to? Existují v zásadě dvě základní možnosti. Mít našetřeno dostatek peněz, aby vás případná ztráta majetku existenčně neohrozila, ... celý článek >

Nezávazná poptávka

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami.

Odesílatel poskytuje dobrovolně údaje uvedené v tomto formuláři společnosti ALARMOVÉ SYSTÉMY CZ s.r.o. Právo přístupu k osobním údajům, jakož i ostatní práva, jsou stanovená zákonem č. 101/2000 Sb (§12, § 21). Zpětně Vás budeme kontaktovat telefonicky, případně na uvedenou e-mailovou adresu. Pouze v nutných případech zašleme odpověď klasickou poštou.

Zabezpečovací systémy - zabezpečíme dům, byt, chatu i prodejnu

Zabezpečení domu

Prvotřídní zabezpečení domu za přijatelné ceny. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení bytu

Kvalitní zabezpečení bytu od 17200,- Kč. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení chaty

Zabezpečte svou chatu proti zlodějům. Pohobová čidla, alarmy, bezpečnostní kamery atd.

Více informací

Zabezpečení firmy

Profesionální zabezpečení firmy proti zlodějům, vodě i požáru. Alarmy, kamery, požární hlásiče..

Více informací

Zabezpečení objektů

Spolehlivé a účinné zabezpečení prodejny, skladu, restaurace, stavby a dalších objektů.

Více informací