Blog > Elektronický zabezpečovací systém JABLOTRON 80 OASIS: Bezpečí pro váš domov i kancelář!

Elektronický zabezpečovací systém JABLOTRON 80 OASIS: Bezpečí pro váš domov i kancelář!

Jablotron 80, též známý pod označením OASiS, je bezdrátový elektronický zabezpečovací systém, který představuje skvělé řešení pro ochranu obytných i komerčních prostor. Ať už jej poptáváte pro zabezpečení domu, bytu, či naopak kanceláře, skladu, dílny, nebo obchodu, budete se v každém případě moci spolehnout na velké množství technologických vymožeností, kterými je Jablotron 80 OASiS doslova obalen – ikdyž se jedná o starší inovovaný systém.

Jablotron 80 OASiS umí spolehlivě hlásit vloupání, zatopení vodou, požár či přepadení. Dále signalizuje rizika nebezpečí mrazu, přehřátí, zdravotní a další rizika, která by mohla narušit bezpečnost zákazníka či jeho majetku.

Systém je navržen tak, aby mohl být připojen na pult centrální ochrany, což znamená, že v případě spuštění poplachu na postižené místo okamžitě vyjíždí zásahová jednotka. V každém případě však oceníte speciální bezdrátové detektory pohybu se zabudovanou kamerou, které v případě poplachu odesílají na předem určený mobil nebo počítač aktuální fotografie, dle kterých si zákazník může snadno udělat obrázek, jak moc vážná situace na místě opravdu je.

Přizpůsobte si zabezpečovací systém Jablotron OASIS na míru

Bezdrátový zabezpečovací systém Jablotron 80 fakticky vychází ze staršího, v minulosti však zákazníky velice oblíbeného komplexu Profi. Oproti svému předchůdci však Jablotron OASiS obdržel několik znatelných inovací: je bezdrátový, disponuje moderním designem a jeho baterie se chlubí výrazně delší životností, přičemž v případě potenciálního vybití baterie pod určitou mez systém tuto skutečnost navíc nahlásí a vy tak máte dost času na to sjednat výměnu.

Ačkoliv Jablotron 80 OASiS představuje bezdrátový zabezpečovací systém a jeho instalace je tak velice snadná, jednotlivé drátové/bezdrátové komponenty lze kombinovat a do komplexu tak můžeme bez obav připojit i další prvky, které vyžadují komunikaci přes kabel.

Domovní automatizace funguje skvěle a šetří čas

V neposlední řadě je třeba vzpomenout i to, že alarm Jablotron OASiS podporuje funkci domácí automatizace. To znamená, že skrze elektronický bezpečnostní systém můžete ovládat topení, domácí spotřebiče, garážová vrata a podobně. To je možné činit buď přiložením bezdotykového čipu a zadání vašeho kódu nebo dálkově. Pokud tedy například již sedíte ve voze, není třeba z něj vystupovat, ale pouze přes dálkový ovladač pohodlně vyřídit vše, co jen potřebujete!

Komponenty JA-82KR OASIS

A z čeho se základní sada elektronického zabezpečovacího systému Jablotron 80 OASIS skládá? V sadě nalezneme tyto prvky:

·        ústředna (JA-82K)

o   rádiový modul (JA-82R)

o   GSM komunikátor (JA-82Y)

·        bezdrátová klávesnice (JA-81F)

·        detektor pohybu (JA-83P)

·        detektor otevření dveří (JA-83M)

·        klíčenka (RC-86W)

·        siréna (JA-80L)

·        přístupová karta (PC-01)

·        zálohovací akumulátor s příslušenstvím (SA214-2.6)

JA-82K ústředna zabezpečovacího systému OASiS

Hybridní, max. 50 smyček z toho až 14 drát, 2 podsystémy, 4 výstupy, 50 uživatelů – kódy nebo RFID čipy, paměť 256 událostí, st. bezpečnosti 2 dle ČSN EN 50131, napájení 230V, zál. zdroj trvale max. 700 mA, prostor pro aku max. 12V / 2,6Ah.

Základem systému je deska ústředny JA-82K, která má 4 drátové vstupy. Tuto desku lze doplnit o další rozšiřující moduly:

JA-83K ústředna zabezpečovacího systému OASiS

Hybridní, max. 50 smyček z toho až 30 drát, 2 podsystémy, 4 výstupy, 50 uživatelů – kódy nebo RFID čipy, paměť 256 událostí, st. bezpečnosti 2 dle ČSN EN 50131, napájení 230V, zál. zdroj trvale max. 1,2 A, prostor pro aku max. 12V / 18Ah

Na tuto desku lze doplnit další rozšiřující moduly:

V ústředně lze také použít modul výstupů JA-68 – například pro vazbu na objektový vysílač pro komunikaci s dohledovým centrem.

Ve skříni ústředny je dále síťový zdroj a prostor pro akumulátor (až 18 Ah).

Propojovací modul JA-82T

Propojovací kabel JA-82T slouží k propojení systému OASiS k počítači s instalovaným programem OLink. V ústředně JA-8x se kabel připojí do konektoru digitální sběrnice, na straně PC se pro připojení použije volný konektor USB.

AC-83 Bezdrátový modul silových relé

Výrobek je komponentem systému Oasis 80 firmy Jablotron a obsahuje dvě silová relé řízená rádiem a navíc relé pro ovládání oběhového čerpadla. Na výstup relé se na rozdíl od AC-82 spíná přímo 230V z napájecích svorek – viz manuál.

Napájí se ze sítě a lze použít k příjmu signálu bezdrátových termostatů řady TP-8x v možné kombinaci:

  • s magnetickými snímači JA-80M nebo JA-82M k blokování režimu topení


26.08. 2016 10:19

Další články z našeho blogu

Moderní zabezpečení TOP Security -

Svěřte revize EPS do rukou odborníků

Elektronická požární signalizace tvoří důležitou součást protipožární ochrany objektů. Aby EPS plnila svůj účel, je nutné provádět její pravidelné revize. EPS spadá pod vyhrazená požární bezpečnostní zařízení varující před vznikem požáru. Jejich provoz je dán výrobcem, ale údržbu a revize stanovuje vyhláška 246/2001 Sb, ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Jak využít nejmodernější technologie k nepřetržité ochraně svého domova?

„Osmatřicetiletý muž se večer vloupal do rodinného domu. Ukradl předměty v hodnotě 50 000 Kč.“ „V noci na Jičínsku došlo ke krádeži zahradní techniky za 80 000 Kč.“ „Do bytu se vloupal neznámý pachatel a způsobil škodu přes 100 000 Kč.“ Jsou vám tyto věty povědomé? Ještě aby ne, když je v televizi slýcháme dnes ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Mobilní turnikety – ideální zabezpečení vstupu na stavbu

Každé staveniště je potenciálně nebezpečné. V případě, že by se do areálu stavby dostala cizí osoba a zranila se, měl by zhotovitel stavby obrovský problém. Základní požadavky na zajištění staveniště stanovuje nařízení vlády č. 591/2006 Sb. Kvalitní zabezpečení vstupu na stavbu je nezbytné i z jiného důvodu. Na staveništích se obvykle ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Jak ušetřit při sjednání pojištění nemovitosti a domácnosti pomocí zabezpečovacích zařízení?

Kdo nic nemá, nic neztratí. Ostatní musí počítat s potenciálním rizikem a důkladně se na něj připravit. Jak na to? Existují v zásadě dvě základní možnosti. Mít našetřeno dostatek peněz, aby vás případná ztráta majetku existenčně neohrozila, ... celý článek >

Nezávazná poptávka

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami.

Odesílatel poskytuje dobrovolně údaje uvedené v tomto formuláři společnosti ALARMOVÉ SYSTÉMY CZ s.r.o. Právo přístupu k osobním údajům, jakož i ostatní práva, jsou stanovená zákonem č. 101/2000 Sb (§12, § 21). Zpětně Vás budeme kontaktovat telefonicky, případně na uvedenou e-mailovou adresu. Pouze v nutných případech zašleme odpověď klasickou poštou.

Zabezpečovací systémy - zabezpečíme dům, byt, chatu i prodejnu

Zabezpečení domu

Prvotřídní zabezpečení domu za přijatelné ceny. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení bytu

Kvalitní zabezpečení bytu od 17200,- Kč. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení chaty

Zabezpečte svou chatu proti zlodějům. Pohobová čidla, alarmy, bezpečnostní kamery atd.

Více informací

Zabezpečení firmy

Profesionální zabezpečení firmy proti zlodějům, vodě i požáru. Alarmy, kamery, požární hlásiče..

Více informací

Zabezpečení objektů

Spolehlivé a účinné zabezpečení prodejny, skladu, restaurace, stavby a dalších objektů.

Více informací