Blog > Hlásiče požáru Zettler

Hlásiče požáru Zettler

Společnost Zettler má své kořeny v Mnichově, kde byla v roce 1877 založena pod názvem Eletkrotechnische Fabrik Alois Zettler. Tento název se rychle zažil a stal se častým spojením v souvislosti s časným detekováním požárů, komunikací a se systémy řízení budov. V roce 1996 se společnost stala součástí Tyco International a produkty, které slouží k detekci požárů, se staly známými a dostupnými po celé Evropě. Od tohoto spojení je společnost na výsluní a dosahuje velkých úspěchů, zejména díky investicím ze strany společností Tyco.

Společnost v 21. století

Společnost Zettler patří k průkopníkům ve výrobě hlásičů požárů. Jako jedna z prvních společností přešla z analogové technologie na digitální. Díky tomu dosáhla výborné kvality a spolehlivosti svých systému. Digitální protokol Zettler ZX, funguje, i když je kabel poškozen vlhkostí či požárem. Protokol poskytuje výbornou komunikaci na všech typech nových i původních kabelech v jakékoliv topologii vedení.

MZX technologie

Systém elektrické požární detekce, který vyrábí Zettler, funguje na platformě technologie MZX. Ta vznikla při inovaci společností Tyco v oblasti detekce požárů. S touto technologií patří produkty od Zettleru k velmi spolehlivým a kvalitním systémům. Součástí je i sada schválení, registrací a certifikací. Výrobky splňují všechny potřebné normy. Než jde jakýkoliv výrobek do prodeje, je podroben těm nejpečlivějším certifikačním programům, aby se dosáhlo té nejvyšší úrovně kvality, spolehlivosti a výkonu.

Světová úroveň výroby

Produkty Zettler se vyrábí v mnoha továrnách společnosti Tyco, které jsou umístěné po celé Evropě. Všechny továrny jsou certifikované, výroba probíhá nanejvýš kvalitně, bezpečně s ohledem na zdraví a působení na ochranu životního prostředí.

Globální certifikace

Všechny postupy při vývoji a výrobě produktů procházejí pravidelným auditem. Procházejí kontrolou nezávislých testovacích organizací, které pocházejí z celého světa. Probíhají globální certifikace od mnoha schvalovacích úřadů.

Zařízení s MZX technologií

Tyto technologie slouží k ochraně všech objektů a fungují spolehlivě ve všech podmínkách. V malých objektech se dobře uplatní systém ECLIPSE C, ve středních a velkých objektech je výhodný systém LOOP 500, který má diagnostické hlásiče požáru a analogový adresovatelný systém ZETFAS 1000/3000 s adresovatelnými senzory a multisenzory. Další funkcí je možnost vyhodnocení na bázi fuzzy logic. Jednotlivé systémy využívají tlačítkové hlásiče požáru, automatické hlásiče požáru a speciální hlásiče požáru (lineární hlásič kouře, lineární tepelný hlásič, tepelný hlásič pro vysoké teploty, hlásič CO, nasávací systémy, a také kompletní produkty hlásičů, které detekují možné nebezpečí výbuchu). CO hlásiče detekují oxid uhelnatý.

V průmyslových a výrobních oblastech je nutná vysoká úroveň specializované detekce. Většinou se jedná o místa, která jsou spojena s větším rizikem výbuchu v důsledku hořlavých plynů či prachu. Produkty společnosti Zettler zahrnují i speciální produkty k ochraně velkého rozsahu prostředí a možného rizika.

Hlášení plamene

Na hlášení plamene je ideální řada Flame Vision FV300, která funguje automaticky. Tyto přístroje využívají matici více infračervených senzorů k detekování plamene. Zároveň poskytují i informace o jeho poloze. Z toho vyplývá, že veškeré informace o poloze plamene lze díky tomuto systému odeslat, pokud je plamen v zorném poli automatického hlásiče. Vestavěná kamera může zároveň odeslat i pohled z polohy automatického hlásiče na monitor systému průmyslových kamer. Obraz z průmyslové kamery bude opatřen údaji o poloze, které budou přesně ukazovat na zdroj poplachu.

Hlásiče napájené z vedení

Z hlediska napájení a nákladu na instalaci a servis jsou ideální lineární hlásiče napájené z vedení. Jsou skvělé pro použití zejména ve velkých oblastech, např. sklady. K zakoupení jsou hlásiče odrazové s automatickým nastavením paprsku a tradiční s přijímačem a vysílačem. Existují i nové systémy pro detekci kouře v otevřené oblasti. Ty využívají optická zobrazovací zařízení, aby mohli automaticky zaměřovat, kalibrovat a detekovat.

MZX Sensor Laser Plus

Zařízení MZX SensorLaser™ Plus je ideální do náročných podmínek, které se často mění. Systém umožňuje permanentně sledovat dlouhé objekty členitého charakteru. Mohou to být například dopravní a zásobovací tunely, vedení kabelů a dopravníkové pásy, také velké budovy, garáže, které mají více pater, apod.

Systémy na nasávání kouře

Systémy, které nasávají kouř VESDA jsou velmi citlivé na detekci požáru v brzké fázi. Jejich použití je vhodné především v počítačových místnostech nebo na jiných místech, kde je vysoké riziko požáru a věci s velkou hodnotou. Nabídka těchto přístrojů je poměrně široká. Od celkem levného hlásiče IAS800, který je využíván při potížích s přístupem při ochraně výtahových šachet až po profesionální hlásič LaserPlus, který má více nasávacích potrubí a rozhraní MZX.

Ochrana prostředí, kde je nebezpečí výbuchu

Tam, kde je větší nebezpečí výbuchu je možné využít různé systémy, buď konvenční kouřové a tepelné hlásiče řady 602 nebo řadu 800, která nabízí i adresovatelnou MZX variantu. Oba systémy mají schválení ATEX a ICEX, které jsou vhodné k použití tam, kde je nebezpečí výbuchu plynu nebo prachu. V prašném prostředí, kde se může kouř detekovat obtížněji, jsou určené kombinované hlásiče CO/tepelné.

Kombinace detektorů požáru a plynu

Často je na místech, kde je nutná včasná detekce požáru, potřebná i detekce plynu. Nejvýhodnější z hlediska financí je asi kombinovaný systém. Například automatický hlásič s trojitým multisenzorem 3oTec opatřený technologii MZX, je možné nastavit tak, aby byl schopen samostatně rozlišovat požár nebo toxický plyn. Kouřové nasávací systémy VESDA je možné kombinovat s detektory VESDA ECO. Kombinace těchto systému pak umožňuje zachytávat celou škálu hořlavých plynu.


30.03. 2016 14:11

Další články z našeho blogu

Moderní zabezpečení TOP Security -

Svěřte revize EPS do rukou odborníků

Elektronická požární signalizace tvoří důležitou součást protipožární ochrany objektů. Aby EPS plnila svůj účel, je nutné provádět její pravidelné revize. EPS spadá pod vyhrazená požární bezpečnostní zařízení varující před vznikem požáru. Jejich provoz je dán výrobcem, ale údržbu a revize stanovuje vyhláška 246/2001 Sb, ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Jak využít nejmodernější technologie k nepřetržité ochraně svého domova?

„Osmatřicetiletý muž se večer vloupal do rodinného domu. Ukradl předměty v hodnotě 50 000 Kč.“ „V noci na Jičínsku došlo ke krádeži zahradní techniky za 80 000 Kč.“ „Do bytu se vloupal neznámý pachatel a způsobil škodu přes 100 000 Kč.“ Jsou vám tyto věty povědomé? Ještě aby ne, když je v televizi slýcháme dnes ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Mobilní turnikety – ideální zabezpečení vstupu na stavbu

Každé staveniště je potenciálně nebezpečné. V případě, že by se do areálu stavby dostala cizí osoba a zranila se, měl by zhotovitel stavby obrovský problém. Základní požadavky na zajištění staveniště stanovuje nařízení vlády č. 591/2006 Sb. Kvalitní zabezpečení vstupu na stavbu je nezbytné i z jiného důvodu. Na staveništích se obvykle ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Jak ušetřit při sjednání pojištění nemovitosti a domácnosti pomocí zabezpečovacích zařízení?

Kdo nic nemá, nic neztratí. Ostatní musí počítat s potenciálním rizikem a důkladně se na něj připravit. Jak na to? Existují v zásadě dvě základní možnosti. Mít našetřeno dostatek peněz, aby vás případná ztráta majetku existenčně neohrozila, ... celý článek >

Nezávazná poptávka

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami.

Odesílatel poskytuje dobrovolně údaje uvedené v tomto formuláři společnosti ALARMOVÉ SYSTÉMY CZ s.r.o. Právo přístupu k osobním údajům, jakož i ostatní práva, jsou stanovená zákonem č. 101/2000 Sb (§12, § 21). Zpětně Vás budeme kontaktovat telefonicky, případně na uvedenou e-mailovou adresu. Pouze v nutných případech zašleme odpověď klasickou poštou.

Zabezpečovací systémy - zabezpečíme dům, byt, chatu i prodejnu

Zabezpečení domu

Prvotřídní zabezpečení domu za přijatelné ceny. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení bytu

Kvalitní zabezpečení bytu od 17200,- Kč. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení chaty

Zabezpečte svou chatu proti zlodějům. Pohobová čidla, alarmy, bezpečnostní kamery atd.

Více informací

Zabezpečení firmy

Profesionální zabezpečení firmy proti zlodějům, vodě i požáru. Alarmy, kamery, požární hlásiče..

Více informací

Zabezpečení objektů

Spolehlivé a účinné zabezpečení prodejny, skladu, restaurace, stavby a dalších objektů.

Více informací