Blog > Jak ušetřit při sjednání pojištění nemovitosti a domácnosti pomocí zabezpečovacích zařízení?

Jak ušetřit při sjednání pojištění nemovitosti a domácnosti pomocí zabezpečovacích zařízení?

Kdo nic nemá, nic neztratí. Ostatní musí počítat s potenciálním rizikem a důkladně se na něj připravit. Jak na to? Existují v zásadě dvě základní možnosti. Mít našetřeno dostatek peněz, aby vás případná ztráta majetku existenčně neohrozila, nebo zvolit vhodné pojištění, které pokryje největší škody a zároveň nezruinuje vaši peněženku. Pro většinu lidí je přijatelnější druhá varianta, proto v následujícím textu shrneme několik možností, jak snížit cenu pojištění nemovitosti a domácnosti.

Porovnávejte nabídky pojištění a zvolte správného pojišťovacího agenta

V ideálním případě byste měli sjednat pojištění nemovitosti u pojišťovacího agenta, kterého znáte. Je právě na něm, aby pomohl najít nejvhodnější nastavení smlouvy. Měl by dobře znát všechny smluvní varianty, výjimky, akce a dobře se orientovat v procesech konkrétní pojišťovny. Každý však nemá kontakty na potřebných místech. V takových případech se vyplatí konkrétní nabídky pojištění osobně důkladně prostudovat a následně pečlivě porovnat. 

Nabídky pojištění se od sebe totiž mohou zásadně lišit. A to cenou, podmínkami, ale i rozsahem pojištění. Každému doporučujeme, aby se zaměřil také na akční nabídky pojišťoven. Některé časově omezené akce mohou pro zákazníka znamenat výrazné slevy z původní ceny.

Vylučte z pojistné smlouvy nepotřebná rizika

Do pojištění se dá zahrnout mnoho rizik. Vyplatí se však pečlivě vybírat mezi těmi, které reálně hrozí, a těmi, které ve vašem případě pravděpodobně nenastanou. Máte nemovitost v horách a široko daleko není žádná řeka? Pak je pravděpodobně zbytečné pojišťovat nemovitost proti záplavám a povodním. V některých lokalitách je zase nadbytečné pojištění proti sesuvu půdy. Jinými slovy. Je možné ušetřit mnoho peněz, pokud si provedete analýzu potenciálních rizik, kterou zohledníte při sjednávání pojistné smlouvy.

Jednorázová platba znamená úsporu

„Co je doma, to se počítá, pánové,“ tak zní název legendárního českého filmu. Je to však také jednoduchá poučka, kterou se řídí mnozí byznysmeni. Právě proto v mnoha pojišťovnách nabízí slevu v případě, že se rozhodnete využít jednorázovou úhradu pojistného. Je to pro obě strany výhodnější než čtvrtletní nebo půlroční platba.

Zvolte vhodné zabezpečení majetku

V tomto případě platí jednoduchá rovnice. Čím více bezpečnostních prvků zkombinujete, tím vám pojišťovna nabídne výhodnější smlouvu. Někdy dokonce pojišťovna bez dostatečného zabezpečení nemovitost ani nepojistí, protože má v podmínkách uvedené, že zloděj musí prokazatelně překonat překážku nebo naplnit skutek loupežného přepadení.

Jaké zabezpečení zvolit? Na to není jednoduchá odpověď. Ideální je, když vám odborníci připraví zabezpečení nemovitosti na míru. Každá domácnost, průmyslový provoz a další komerční prostory mají totiž svá specifika, která si laik nemusí uvědomovat. Zabezpečení je vhodné přizpůsobit také konkrétním pojistným podmínkám, které se u jednotlivých pojišťoven mohou lišit.

Rozhodně však nešlápnete vedle, pokud si necháte nainstalovat certifikované bezpečnostní dveře, mříže, fólie a elektronické zabezpečení, které má poplachový zabezpečovací systém s plášťovou a prostorovou ochranou. Elektronické zabezpečení by mělo potenciální hrozbu hlásit na mobilní telefon, nebo spustit akustický hlásič. V poslední době jsou velice populární také IP kamerové systémy, které však nejsou napojené do systému elektronického zabezpečení stavby. Jejich omezení je, mimo jiné, v tom, že se v mnoha případech dají snadno odpojit nebo zakrýt. Právě proto je některé pojišťovny nechtějí uznávat jako vhodné zabezpečení nemovitosti.

Bezpečnostní technologie jsou dnes už nezbytnou součástí všech nemovitostí. Už jen samotná přítomnost vhodně zvolených bezpečnostních prvků funguje jako prevence před kriminálním činem. V případě živelné pohromy, kritické situace na pracovišti a dalších nečekaných událostí mohou navíc bezpečnostní technologie výrazným způsobem snížit způsobenou škodu. Některé zabezpečovací technologie jsou sice relativně finančně náročné. V tomto světle se může jevit sleva na pojištění nemovitosti jako zanedbatelná. Je to však příjemný bonus, který určitě ocení každý rozumný člověk.

Jak na zabezpečení nemovitosti?

Neváhejte nás kontaktovat. TOP security zajišťuje komplexní služby v oblasti zabezpečení: pronájem, prodej, montáž, revize i servis zabezpečovacích systémů, připojení systémů na PCO. Máme také vlastní vývojové středisko. Spolehnout se můžete na poskytnutí náhradního plnění skrze sesterskou společnost NOKIKA.


30.10. 2018 13:12

Další články z našeho blogu

Moderní zabezpečení TOP Security -

Svěřte revize EPS do rukou odborníků

Elektronická požární signalizace tvoří důležitou součást protipožární ochrany objektů. Aby EPS plnila svůj účel, je nutné provádět její pravidelné revize. EPS spadá pod vyhrazená požární bezpečnostní zařízení varující před vznikem požáru. Jejich provoz je dán výrobcem, ale údržbu a revize stanovuje vyhláška 246/2001 Sb, ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Jak využít nejmodernější technologie k nepřetržité ochraně svého domova?

„Osmatřicetiletý muž se večer vloupal do rodinného domu. Ukradl předměty v hodnotě 50 000 Kč.“ „V noci na Jičínsku došlo ke krádeži zahradní techniky za 80 000 Kč.“ „Do bytu se vloupal neznámý pachatel a způsobil škodu přes 100 000 Kč.“ Jsou vám tyto věty povědomé? Ještě aby ne, když je v televizi slýcháme dnes ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Mobilní turnikety – ideální zabezpečení vstupu na stavbu

Každé staveniště je potenciálně nebezpečné. V případě, že by se do areálu stavby dostala cizí osoba a zranila se, měl by zhotovitel stavby obrovský problém. Základní požadavky na zajištění staveniště stanovuje nařízení vlády č. 591/2006 Sb. Kvalitní zabezpečení vstupu na stavbu je nezbytné i z jiného důvodu. Na staveništích se obvykle ... celý článek >

Nezávazná poptávka

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami.

Odesílatel poskytuje dobrovolně údaje uvedené v tomto formuláři společnosti ALARMOVÉ SYSTÉMY CZ s.r.o. Právo přístupu k osobním údajům, jakož i ostatní práva, jsou stanovená zákonem č. 101/2000 Sb (§12, § 21). Zpětně Vás budeme kontaktovat telefonicky, případně na uvedenou e-mailovou adresu. Pouze v nutných případech zašleme odpověď klasickou poštou.

Zabezpečovací systémy - zabezpečíme dům, byt, chatu i prodejnu

Zabezpečení domu

Prvotřídní zabezpečení domu za přijatelné ceny. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení bytu

Kvalitní zabezpečení bytu od 17200,- Kč. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení chaty

Zabezpečte svou chatu proti zlodějům. Pohobová čidla, alarmy, bezpečnostní kamery atd.

Více informací

Zabezpečení firmy

Profesionální zabezpečení firmy proti zlodějům, vodě i požáru. Alarmy, kamery, požární hlásiče..

Více informací

Zabezpečení objektů

Spolehlivé a účinné zabezpečení prodejny, skladu, restaurace, stavby a dalších objektů.

Více informací