Blog > Jak využít nejmodernější technologie k nepřetržité ochraně svého domova?

Jak využít nejmodernější technologie k nepřetržité ochraně svého domova?

„Osmatřicetiletý muž se večer vloupal do rodinného domu. Ukradl předměty v hodnotě 50 000 Kč.“ „V noci na Jičínsku došlo ke krádeži zahradní techniky za 80 000 Kč.“ „Do bytu se vloupal neznámý pachatel a způsobil škodu přes 100 000 Kč.“ Jsou vám tyto věty povědomé? Ještě aby ne, když je v televizi slýcháme dnes a denně. Zabezpečte svůj domov tak, aby se příště ve zprávách nemluvilo právě o vašem odcizeném majetku. V článku vám poradíme, jaké zabezpečovací systémy si nainstalovat a jak mít své obydlí nonstop pod dohledem.

4 zabezpečovací systémy, které vám doma (pravděpodobně) chybí

Jen díky komplexnímu zabezpečení bude váš domov hlídaný od sklepa až po půdu. Představíme vám 4 zabezpečovací systémy, které váš majetek ochrání nejen před zloději, ale i před vyhořením či vytopením.

  1. Alarm

Alarm je zvuková a světelná signalizace, která dá okolí na vědomí, že došlo k narušení hlídaného prostoru. Může se spustit po vkročení do domu, rozbití okna nebo špatném zadání bezpečnostního kódu.

  1. Chytré kamery

V dnešní době už každý zná chytré mobily, televize i hodinky. Ale víte, že váš domov mohou hlídat i chytré kamery s dosahem až 30 metrů? Ty se při zachycení pohybu na pozemku začnou otáčet za podezřelým, současně vás upozorní na pohyb v hlídaném prostoru (třeba formou SMS zprávy nebo e-mailu) a zároveň mohou začít na nezvaného hosta i mluvit. Stačí nahrát hlasový záznam, který člověka upozorní, že je nahráván. To působí velice dobře na psychiku pachatele. A proto si většina zlodějů velmi rychle rozmyslí, jestli má cenu se do objektu vloupat. Pokud vás někdo nečekaně navštíví v noci, kamera ho zachytí i tak. Většina disponuje totiž nočním viděním.

  1. Chytré zámky

Automatické uzamykání dveří při zavření, otevírání dveří pomocí kódu nebo otisku prstu, ovládání zámku přes mobil či dálkový ovladač? Ano, takové zámky už existují. A nebojte se. Nové dveře kvůli tomu kupovat nemusíte. Pokud máte bezpečnostní dveře, s velkou pravděpodobností chytrý zámek na váš typ půjde nainstalovat.

  1. Senzory

Svůj domov nemusíte chránit jen před zloději. Využít můžete i senzory, které vás upozorní na kouř, únik plynu či vody. Díky včasnému zásahu tak můžete zachránit nejen svůj majetek, ale i životy své rodiny. Tyto bezpečnostní systémy doporučujeme propojit s pultem centralizované ochrany. Ne vždy totiž budete moci být na blízku, abyste mohli sami zasáhnout.

TIP: Po instalaci bezpečnostního systému svépomocí se vám může stát, že zařízení nebude fungovat správně. Bude houkat bezdůvodně, když se vám do oken opře vítr, bude vás informovat o narušení hlídaného prostoru kvůli sousedově kočce nebo dokonce zapříčiní výjezd zásahového vozidla, a tím způsobí i značné náklady navíc. Přenechte instalaci odborníkům. Jen tak budete mít jistotu, že vše funguje tak, jak má.

Svěřte hlídání svého obydlí druhým

Už jste někdy viděli stát na parkovišti auto, kterému houkal alarm? Volali jste policii? Většina lidí alarmy v dnešní době přehlíží. Nespoléhejte se na sousedy, že budou volat policii v případě spuštění alarmu u vás doma. Svěřte svůj dům do péče někomu spolehlivému – pultu centralizované ochrany (PCO). Jakmile bezpečnostní systém detekuje nezvaného hosta, pracovník PCO vás ihned informuje nebo vyšle svého kolegu na střežené místo, popř. nahlásí vniknutí do hlídaného prostoru policii. Díky okamžité reakci se zvyšuje pravděpodobnost chycení zloděje přímo na místě činu. PCO bude váš domov hlídat 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. I když budete na dovolené či služební cestě.

TIP: Nechce si namontovat bezpečnostní systém od specializované firmy a řekněte si v pojišťovně o slevu na pojištění domácnosti.


30.04. 2019 13:25

Další články z našeho blogu

Moderní zabezpečení TOP Security -

Svěřte revize EPS do rukou odborníků

Elektronická požární signalizace tvoří důležitou součást protipožární ochrany objektů. Aby EPS plnila svůj účel, je nutné provádět její pravidelné revize. EPS spadá pod vyhrazená požární bezpečnostní zařízení varující před vznikem požáru. Jejich provoz je dán výrobcem, ale údržbu a revize stanovuje vyhláška 246/2001 Sb, ... celý článek >

Nezávazná poptávka

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami.

Odesílatel poskytuje dobrovolně údaje uvedené v tomto formuláři společnosti ALARMOVÉ SYSTÉMY CZ s.r.o. Právo přístupu k osobním údajům, jakož i ostatní práva, jsou stanovená zákonem č. 101/2000 Sb (§12, § 21). Zpětně Vás budeme kontaktovat telefonicky, případně na uvedenou e-mailovou adresu. Pouze v nutných případech zašleme odpověď klasickou poštou.

Zabezpečovací systémy - zabezpečíme dům, byt, chatu i prodejnu

Zabezpečení domu

Prvotřídní zabezpečení domu za přijatelné ceny. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení bytu

Kvalitní zabezpečení bytu od 17200,- Kč. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení chaty

Zabezpečte svou chatu proti zlodějům. Pohobová čidla, alarmy, bezpečnostní kamery atd.

Více informací

Zabezpečení firmy

Profesionální zabezpečení firmy proti zlodějům, vodě i požáru. Alarmy, kamery, požární hlásiče..

Více informací

Zabezpečení objektů

Spolehlivé a účinné zabezpečení prodejny, skladu, restaurace, stavby a dalších objektů.

Více informací