Blog > 5 tipů, jak ochránit majetek před odjezdem na dovolenou

5 tipů, jak ochránit majetek před odjezdem na dovolenou

Sezóna dovolených pokračuje – a tak většina domácností zůstává opuštěná. Nenechávejte otevřeno zlodějům. Zabezpečte váš majetek, abyste si mohli vychutnat bezstarostné volné dny. Naplno a bez stresu.

Pozor na sociální sítě

Popularita sociálních sítí roste. Jenže jsou to právě online světy, kam lidé bezmyšlenkovitě sdílejí informace o odjezdu na dovolenou. Myslete na to, že právě status na facebooku může být pozváním zlodějů k vám domů. Jestliže se chcete podělit o zážitky a kouzelné okamžiky, udělejte to – ale raději až po návratu domů.

Svěřte dům blízkým

Pokud ve vašem okolí máte blízkého přítele, souseda či příbuzného, na kterého je spoleh, není nic jednoduššího, než požádat jej o péči a kontrolu vašeho domova. Blízká osoba může vybírat poštovní schránku, pravidelně větrat, postarat se o mazlíčky, případně o zahradu. Na první pohled tak nemusí být zřejmé, že jste opustili dům. Když navíc svěříte klíče další osobě, budete mít jistotu, že k domu bude přístup, kdyby se přihodila jakákoli nepříjemná situace. I kdybyste jen ztratili klíče.

Nenechávejte otevřená okna

Větrání nechte na pomocníkovi, který se vám postará o dům. Někteří lidé nechávají otevřenou ventilaci, což je však dalším bodem, který nedoporučujeme. Usnadníte přístup vykradačům. Proto dbejte na zabezpečení všech vstupů. Bezpečnostní dveře, zámek, zavřená a utěsněná okna. Ještě před odjezdem znovu projděte celý dům a zkontrolujte, že je vše v pořádku.

Chytrá domácnost

Stále více domácností volí trendy technické vymoženosti. Nejedná se o módní výkřik, ale smart řešení, které pomáhá usnadnit život. Navíc perfektně zafunguje rovněž v případě odjezdu mimo domov. Pomocí okruhu elektroniky, kterou lze snadno ovládat z tabletu nebo chytrého telefonu, vytvoříte zdání, že jste doma.

Můžete večer na dálku rozsvítit světla, nebo před příjezdem vytopit domácnost na příjemnou teplotu. Součástí chytré domácnosti nezřídka bývá také alarm. Nebojte se tuto skutečnost uvést na dveře bytu nebo bránu vašeho domu. I tato informace může odradit případné zloděje.

Jistota jménem kamerový systém

K chytré domácnosti nezapomeňte přidat třešinku na dortu. Chytré kamerové systémy. Díky aplikaci v telefonu můžete dálkově sledovat, co se u vás děje – zpětně, ale i v přítomném okamžiku. CCTV kamera vám navíc pošle zprávu, pokud zaznamená pohyb.

Užitečné a vítané jsou rovněž další funkce. Například funkce Tripwire u kamer značky Yale umožní uživateli nastavit hranici. Pokud ji někdo překročí, vyvolá bezpečnostní kamera poplach. A zloději si k vám netroufnou – protože jsou to právě kamery, které by usnadnily jejich potenciální zadržení. Skutečnost o ochraně kamerovým systémem uveďte na schránku nebo bránu. A dovolená bude dovolenou – starosti nebudou mít šanci!

 


29.08. 2018 08:59

Další články z našeho blogu

Moderní zabezpečení TOP Security -

Svěřte revize EPS do rukou odborníků

Elektronická požární signalizace tvoří důležitou součást protipožární ochrany objektů. Aby EPS plnila svůj účel, je nutné provádět její pravidelné revize. EPS spadá pod vyhrazená požární bezpečnostní zařízení varující před vznikem požáru. Jejich provoz je dán výrobcem, ale údržbu a revize stanovuje vyhláška 246/2001 Sb, ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Jak využít nejmodernější technologie k nepřetržité ochraně svého domova?

„Osmatřicetiletý muž se večer vloupal do rodinného domu. Ukradl předměty v hodnotě 50 000 Kč.“ „V noci na Jičínsku došlo ke krádeži zahradní techniky za 80 000 Kč.“ „Do bytu se vloupal neznámý pachatel a způsobil škodu přes 100 000 Kč.“ Jsou vám tyto věty povědomé? Ještě aby ne, když je v televizi slýcháme dnes ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Mobilní turnikety – ideální zabezpečení vstupu na stavbu

Každé staveniště je potenciálně nebezpečné. V případě, že by se do areálu stavby dostala cizí osoba a zranila se, měl by zhotovitel stavby obrovský problém. Základní požadavky na zajištění staveniště stanovuje nařízení vlády č. 591/2006 Sb. Kvalitní zabezpečení vstupu na stavbu je nezbytné i z jiného důvodu. Na staveništích se obvykle ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Jak ušetřit při sjednání pojištění nemovitosti a domácnosti pomocí zabezpečovacích zařízení?

Kdo nic nemá, nic neztratí. Ostatní musí počítat s potenciálním rizikem a důkladně se na něj připravit. Jak na to? Existují v zásadě dvě základní možnosti. Mít našetřeno dostatek peněz, aby vás případná ztráta majetku existenčně neohrozila, ... celý článek >

Nezávazná poptávka

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami.

Odesílatel poskytuje dobrovolně údaje uvedené v tomto formuláři společnosti ALARMOVÉ SYSTÉMY CZ s.r.o. Právo přístupu k osobním údajům, jakož i ostatní práva, jsou stanovená zákonem č. 101/2000 Sb (§12, § 21). Zpětně Vás budeme kontaktovat telefonicky, případně na uvedenou e-mailovou adresu. Pouze v nutných případech zašleme odpověď klasickou poštou.

Zabezpečovací systémy - zabezpečíme dům, byt, chatu i prodejnu

Zabezpečení domu

Prvotřídní zabezpečení domu za přijatelné ceny. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení bytu

Kvalitní zabezpečení bytu od 17200,- Kč. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení chaty

Zabezpečte svou chatu proti zlodějům. Pohobová čidla, alarmy, bezpečnostní kamery atd.

Více informací

Zabezpečení firmy

Profesionální zabezpečení firmy proti zlodějům, vodě i požáru. Alarmy, kamery, požární hlásiče..

Více informací

Zabezpečení objektů

Spolehlivé a účinné zabezpečení prodejny, skladu, restaurace, stavby a dalších objektů.

Více informací