Blog > Mobilní turnikety – ideální zabezpečení vstupu na stavbu

Poptat mobilní turniket >

Mobilní turnikety – ideální zabezpečení vstupu na stavbu

Každé staveniště je potenciálně nebezpečné. V případě, že by se do areálu stavby dostala cizí osoba a zranila se, měl by zhotovitel stavby obrovský problém. Základní požadavky na zajištění staveniště stanovuje nařízení vlády č. 591/2006 Sb. Kvalitní zabezpečení vstupu na stavbu je nezbytné i z jiného důvodu. Na staveništích se obvykle nachází materiál, nářadí a stroje v nemalé hodnotě. Pokud není zabezpečen vstup na stavbu, riziko krádeže a poškození majetku se mnohonásobně zvyšuje. Mobilními turnikety je možné zabezpečit i vstup do konkrétních částí pracoviště. Dělníci tak nemusí mít přístup na místa, kde nemají své pracovní povinnosti.

Krátkodobé a liniové stavby jsou běžně zabezpečené 1,1 metrů vysokým zábradlím na stabilních sloupcích, nebo jiným typem zábrany. V zastavěném území se standardně používá souvislé oplocení o výšce 1,8 metru. Samozřejmostí je označení všech přístupů a vjezdů bezpečnostní značkou – zákaz vstupu nepovolaných osob. Obdobně by měl vedoucí stavby dohlížet na to, aby všechny nepoužívané prohlubně a další terénní úpravy byly zakryty, ohrazeny nebo zasypány. Na stavbě se musí dodržovat i další bezpečnostní předpisy a směrnice, ale o tom je každý stavbyvedoucí zpravidla obeznámen.

Víceúčelové mobilní zabezpečení pro vstup na stavbu

Jak ale efektivně kontrolovat pohyb osob po stavbě? V dnešní době poměrně jednoduše. Jedním z oblíbených řešení je mobilní přístupový turniket. Kromě bezpečnostní funkce je možné toto mobilní zabezpečení pro vstup na stavbu využívat i ke kontrole docházky zaměstnanců. Každý pracovník s přístupem do prostoru stavby se musí před průchodem turniketem identifikovat čipem, kartou nebo kódem. Záleží na zvoleném řešení. Obdobně i při odchodu se každý člověk musí prokázat. Díky tomu bude mít zodpovědná osoba přesnou kontrolu, kdo se po staveništi pohybuje. A jak pracovníci dodržují pracovní dobu.

Mobilní přístupové turnikety jsou navržené tak, aby po identifikaci mohla projít vždy jen jedna osoba. Nestane se tedy, že by se na jednu kartu, čip nebo kód dostalo do zabezpečeného prostoru více lidí najednou. Oproti klasickému řešení, kdy je přítomen vrátný, který otevírá závoru nebo bránu, je výhoda, že přístupové turnikety jsou plně bezobslužné. V případě, že se jedná o frekventované pracoviště, kde se počítá s častými příchody a odchody, lze využít více turniketů vedle sebe. Velkou výhodou je, že přístupové turnikety jsou mobilní. Jinými slovy. Až nebude potřebné zabezpečovat konkrétní stavbu, kde byly turnikety umístěné, stačí je demontovat a nainstalovat na nové místo.

Přirozeně existuje více variant zabezpečení vstupu na stavbu. Každý způsob zabezpečení má své výhody i nevýhody. Ovšem v dnešní době, kdy je zaměstnanců nedostatek, se nabízí mobilní přístupové turnikety jako vhodná alternativa, která se podnikateli vyplatí nejen z praktického hlediska, ale i z hlediska ekonomického.

Autor: Václav Pasák (TOP security)


30.11. 2018 15:51

Další články z našeho blogu

Moderní zabezpečení TOP Security -

Svěřte revize EPS do rukou odborníků

Elektronická požární signalizace tvoří důležitou součást protipožární ochrany objektů. Aby EPS plnila svůj účel, je nutné provádět její pravidelné revize. EPS spadá pod vyhrazená požární bezpečnostní zařízení varující před vznikem požáru. Jejich provoz je dán výrobcem, ale údržbu a revize stanovuje vyhláška 246/2001 Sb, ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Jak využít nejmodernější technologie k nepřetržité ochraně svého domova?

„Osmatřicetiletý muž se večer vloupal do rodinného domu. Ukradl předměty v hodnotě 50 000 Kč.“ „V noci na Jičínsku došlo ke krádeži zahradní techniky za 80 000 Kč.“ „Do bytu se vloupal neznámý pachatel a způsobil škodu přes 100 000 Kč.“ Jsou vám tyto věty povědomé? Ještě aby ne, když je v televizi slýcháme dnes ... celý článek >

Nezávazná poptávka

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami.

Odesílatel poskytuje dobrovolně údaje uvedené v tomto formuláři společnosti ALARMOVÉ SYSTÉMY CZ s.r.o. Právo přístupu k osobním údajům, jakož i ostatní práva, jsou stanovená zákonem č. 101/2000 Sb (§12, § 21). Zpětně Vás budeme kontaktovat telefonicky, případně na uvedenou e-mailovou adresu. Pouze v nutných případech zašleme odpověď klasickou poštou.

Zabezpečovací systémy - zabezpečíme dům, byt, chatu i prodejnu

Zabezpečení domu

Prvotřídní zabezpečení domu za přijatelné ceny. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení bytu

Kvalitní zabezpečení bytu od 17200,- Kč. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení chaty

Zabezpečte svou chatu proti zlodějům. Pohobová čidla, alarmy, bezpečnostní kamery atd.

Více informací

Zabezpečení firmy

Profesionální zabezpečení firmy proti zlodějům, vodě i požáru. Alarmy, kamery, požární hlásiče..

Více informací

Zabezpečení objektů

Spolehlivé a účinné zabezpečení prodejny, skladu, restaurace, stavby a dalších objektů.

Více informací