Blog > Chraňte sebe i svůj majetek! Elektronické zabezpečovací systémy Jablotron vám pomohou

Chraňte sebe i svůj majetek! Elektronické zabezpečovací systémy Jablotron vám pomohou

Navzdory mylnému klišé, že zloději jsou vždy o krok napřed, bychom neměli ani v těžkých dobách propadat skepsi a naopak bezpečnost sebe i našeho majetku chránit o to více a o to kvalitněji. Trh nabízí nepřeberné množství cest, jak zdraví i majetek ochránit, přičemž vedoucí příčky stále s komfortním náskokem drží elektronické zabezpečovací systémy Jablotron, které nejenže poskytují komplexní ochranu majetku všeho druhu, ale zároveň se zákazníkům nabízejí ve skvělém poměru cena/výkon. Cena EZS Jablotron je srovnatelná s cenami běžných domácích spotřebičů, což z něj činí velice dostupný produkt. A to zvláště pak, uvážíme-li, jak hodnotný majetek bude EZS následně střežit před krádeží či poškozením.

Spolehlivá ochrana soukromých i komerčních prostor

Elektronický zabezpečovací systém Jablotron (EZS) je hojně využíván pro ochranu soukromého i komerčního majetku. Skvěle se tak hodí jednak pro zabezpečení domů, bytů, garáží či chat, a stejně tak spolehlivě dokáže plnit svoji roli v případě kanceláří, prodejen, sídel firem, obchodních center či průmyslových komplexů a výrobních hal.

V zájmu svých zákazníků plní elektronický zabezpečovací systém Jablotron tři základní funkce:

1.      Spolehlivě hlídá přístupy a pečlivě tak eviduje přístupy do/z hlídané budovy či areálu.

2.      Okamžitě registruje a patřičně signalizuje nežádoucí vstup do hlídaného prostoru.

3.      Díky speciálním čidlům je schopen okamžitě upozornit na únik plynu, zaplavení vodou, vznik požáru a podobně. Navíc EZS Jablotron podporuje funkci tzv. domácí automatizace, kdy lze „zabezpečovačku“ spárovat i s dalšími elektronickými spotřebiči a zařízeními, které lze skrze EZS snadno ovládat.

Co jsou to elektronické zabezpečovací systémy?

Elektronické zabezpečovací systémy (zkr. EZS) představují komplex sofistikovaných, navzájem provázaných a elektrickým napětím poháněných komponent, které spolu dohromady zaručují spolehlivou ochranu hlídaného majetku. Nyní si jednotlivé komponenty detailně představíme.

Ústředna Jablotron

Roli centrálního mozku každého alarmu Jablotron plní tzv. ústředna. V ní dochází ke shromažďování a následně velice rychlému vyhodnocení poplachových hlášení, které do ústředny přicházejí z jednotlivých detektorů EZS, hlídajících pohyb v prostoru, otevření dveří či oken, rozbití skleněné výplně nebo únik plynu, zaplavení vodou či vznik požáru. Je to tedy právě ústředna ESZ, která rozhoduje o (ne)vyhlášení poplachu.

Klávesnice Jablotron

Stejně tak klávesnice představuje pro elektronické bezpečnostní systémy Jablotron v dnešní době stěžejní prvek, který přiložením čipové karty umožňuje ovládání EZS. Modernější systémy navíc umožňují ovládání také bezdrátově – buď klasicky přes dálkový ovladač anebo v případě pokročilejších systémů s GSM komunikátorem či GPRS přes příkazové SMS nebo po Internetu.

Siréna Jablotron

Co by to bylo za kvalitní bezpečnostní systém, kdyby v něm nebyla přítomna siréna, která na nevítaného hosta v hlídaném objektu pěkně nahlas upozorní. Tyto hlásiče dělíme na vnitřní a vnější, přičemž rozdíl mezi nimi je velice snadno pochopitelný. Zatímco vnitřní sirény mají za úkol svým pronikavým a vysoce laděným tónem za úkol vylekat a vyplašit samotného zloděje, venkovní sirény svým hlasitým zvukem mobilizují pozornost sousedů, případně kolemjdoucích.

Komunikátor Jablotron

Tzv. komunikátor EZS se dostává ke slovu v momentě, kdy je již vyhlášen poplach. V takovém případě o této skutečnosti informuje majitele a činí tak buď skrze pevné telefonní linky nebo GSM sítě, prostřednictvím kterých zašle dotyčné osobě SMS, MMS, případně s ní rovnou vytočí hovor. Zároveň v momentě narušení objektu zpravidla obdrží zprávu i profesionální bezpečnostní agentura (PCO), jejíž služby lze při instalaci zabezpečovacího systému Jablotron OASIS a Jablotron 100 nezávazně vyzkoušet. Policie, ale i společnost Jablotron doporučuje nechat případný zásah proti nezvaným hostům na cvičených a speciálně školených profesionálech – a to zejména s ohledem na vaši vlastní bezpečnost. Komunikátor zabezpečovacího systému Jablotron navíc disponuje i funkcí tzv. domácí automatizace, kdy lze jeho prostřednictvím navíc i dálkově zapínat či vypínat synchronizované domácí spotřebiče, ovládat zavlažování, garážová vrata a podobně. 

Detektory Jablotron

Detektory pohybu, tříštění skla, zavření/otevření oken/dveří, úniku plynu, zaplavení, pořáru...

Je lepší klasické nebo bezdrátové EZS?

Na tuto otázku nelze jednoznačně odpovědět, jelikož pro každý jednotlivý objekt se hodí jiné řešení. I proto jsou zabezpečovací systémy Jablotron často kombinované, kdy část struktury systému funguje na bezdrátové, a část naopak na drátové bázi. Většina zákazníků se přitom ptá – jsou lepší klasické, tedy drátové, anebo naopak bezdrátové elektronické zabezpečovací systémy? Proto se pojďme podívat na charakteristiky obou variant.

Drátové bezpečnostní systémy

Drátové bezpečnostní systémy Jablotron, které logicky přišly na trh dříve a jsou tedy technologicky starší, jsou s ústřednou propojeny kabely, skrze které je přenášeno jednak napájení a jednak potřebné informace o stavu hlídaného prostoru. Výhodou je zpravidla nižší cena a možnost kombinovat při instalaci EZS komponenty od různých výrobců. Naopak mínusem jsou náklady na montáž a zapojení kabelů, která se v zejména v rozlehlejších objektech prodraží. Vzhledem k tomu, že v jednotlivých snímačích nenajdeme externě napájené baterie, je nutné pravidelně provádět kontrolu a údržbu systému, aby byla stále zachována jeho 100% funkčnost a účinnost.

Bezdrátové bezpečnostní systémy

Naopak bezdrátové bezpečnostní systémy Jablotron vynikají velice jednoduchou a rychlou instalací, přičemž jednotlivá čidla je možné při změnách v interiéru (stěhování nábytku atd.) rychle přemístit např. do druhého rohu. Takové systémy napájí vyměnitelné baterie a rovněž komunikace s ostatními komponenty je zajištěna bezdrátově. Toto pohodlí je vykoupeno mírně vyšší pořizovací cenou.

Jedno mají však drátové i bezdrátové detektory Jablotron společné; obě varianty splňují přísné evropské normy.

Jak nainstalovat elektronické zabezpečovací systémy Jablotron?

Elektronické bezpečnostní systémy Jablotron jsou sofistikované přístroje a k jejich montáži je proto třeba přistupovat se značnou odpovědností. Doporučujeme všem, aby se do instalace EZS sami nepouštěli a raději ji nechali na profesionální firmě.

Právě samotné umístění a následné nastavení bezpečnostního systému je totiž nejdůležitější pro jeho bezproblémové fungování a 100% ochranu hlídaného majetku.

Nezanedbatelným faktem je také skutečnost, že svěříte-li instalaci EZS Jablotron profesionální firmě, obdržíte od drtivé většiny pojišťoven významnou slevu na pojistné. Riziko, že by bezpečnostní systém selhal, se fundovanou montáží totiž sníží prakticky k nule a toho jsou si samozřejmě vědomi i pojišťovací společnosti.

A proč zrovna EZS Jablotron? Za společností stojí dlouhá historie neposkvrněná skandály a ozdobená věrnými zákazníky, kteří svoji loajalitu projevují opakovaným nákupem produktů této značky. A právě tato charakteristika EZS Jablotron propojuje s jedničkou mezi bezpečnostními agenturami u nás – Top Security. Přednosti této agentury jsme pro vás shrnuli do 13 důvodů proč si vybrat bezpečnostní agenturu Top Security.

O společnosti Jablotron

Společnost Jablotron byla založena v roce 1990 a od té doby se neustále dynamicky rozvíjí. Za více než pětadvacetiletou historii svého fungování se Jablotron zařadil mezi přední dodavatele alarmů všeho druhu, který si získal statisíce spokojených klientů po celém světě, kteří skrze bezpečnostní systémy Jablontron chrání svoje domy, byty, garáže, ale i kanceláře, obchodní centra, průmyslové komplexy a spousty dalších objektů.

Milníky Jablotronu

1990 - Založení JABLOTRON, s.r.o.

1991 - První zabezpečovací ústředna CJ-91

1994 - První zabezpečovací systém JABLOTRON 50

1997 - Zahájení prodeje systému JABLOTRON 60 (Profi)

2005 - Zahájení prodeje Maximobilu se slavnou reportáží na CNN

2007 - Zahájení prodeje systému JABLOTRON80 (Oasis)

2010 - Zahájení prodeje GSM Mini Alarmu AZOR

2011 - Akvizice SV-AGENCY a zahájení poskytování Celkové ochrany

2012 - Uvedení na trh revolučního systému JABLOTRON 100

Nejprodávanější bezpečnostní systémy Jablotron

Alarmy Jablotron:

·        Jablotron 60

·        Jablotron 80

·        Jablotron 100

·        GSM mini alarm Jablotron Azor

·        GSM ovladač a hlásič David

·        Jablotron Nanny (monitor dechu miminka)

·        Jablotron Granny (telefon pro seniory)

·        telefony pro seniory Jablotron (MAXIMOBIL)

·        Univerzální prvky

·        Kamery Jablotron

Domácí automatizace:

·        GSM ovládání

·        Multifunkční relé

·        Jablotron 100

Autosortiment:

·        Zabezpečení vozidel (autoalarmy Jablotron)

·        Monitoring vozidel

·        Ovládání a parkování

Další vyhledávané produkty:

·        digitální dveřní kukátko Jablotron

 

A proč je společnost Jablotron tak oblíbená? Kromě špičkových služeb v oblasti ochrany zdraví zákazníků a jejich majetku klade důraz i na jejich spokojenost, pročež navazuje spolupráci jen s prověřenými společnostmi, jako je v České republice právě Top Security, dodavatel elektronických zabezpečovacích systémů Jablotron.

Skupina Jablotron

Kvalita na prvním místě

Jablotron válcuje konkurenci i co se bezpečnosti a kvality výroby týče. Skupina drží certifikát ISO27001:2014, který potvrzuje zavedený systém managementu bezpečnosti pro cloudové služby.

Stejně tak se v jejich portfoliu nachází i certifikát ISO 9001:2009 (potvrzující systém managementu jakosti pro vývoj, výrobu a prodej elektronických poplachových systémů) a certifikát ISO13485:2012, vydaný pro vývoj, výrobu a prodej aktivních neimplantabilních zdravotnických prostředků.

V roce 2014 skupina Jablotron se svými 514 spolupracovníky dosáhla na obrat neuvěřitelných více než 2,2 miliardy Kč, který tak názorně ilustruje úspěchy firmy.

Nejvýznamnější firmy skupiny Jablotron:

JABLOTRONALARMS a.s. - výrobce zabezpečovací techniky

JABLOCOM s.r.o. - výrobce komunikační techniky

JABLOTRONSECURITY a.s. - poskytovatel služeb Bezpečnostního centra

JABLOPCB s.r.o. - výrobce elektronických systémů

JABLONET s.r.o. - poskytovatel podpory pro monitorovací centra


28.07. 2016 13:31

Další články z našeho blogu

Moderní zabezpečení TOP Security -

Svěřte revize EPS do rukou odborníků

Elektronická požární signalizace tvoří důležitou součást protipožární ochrany objektů. Aby EPS plnila svůj účel, je nutné provádět její pravidelné revize. EPS spadá pod vyhrazená požární bezpečnostní zařízení varující před vznikem požáru. Jejich provoz je dán výrobcem, ale údržbu a revize stanovuje vyhláška 246/2001 Sb, ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Jak využít nejmodernější technologie k nepřetržité ochraně svého domova?

„Osmatřicetiletý muž se večer vloupal do rodinného domu. Ukradl předměty v hodnotě 50 000 Kč.“ „V noci na Jičínsku došlo ke krádeži zahradní techniky za 80 000 Kč.“ „Do bytu se vloupal neznámý pachatel a způsobil škodu přes 100 000 Kč.“ Jsou vám tyto věty povědomé? Ještě aby ne, když je v televizi slýcháme dnes ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Mobilní turnikety – ideální zabezpečení vstupu na stavbu

Každé staveniště je potenciálně nebezpečné. V případě, že by se do areálu stavby dostala cizí osoba a zranila se, měl by zhotovitel stavby obrovský problém. Základní požadavky na zajištění staveniště stanovuje nařízení vlády č. 591/2006 Sb. Kvalitní zabezpečení vstupu na stavbu je nezbytné i z jiného důvodu. Na staveništích se obvykle ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Jak ušetřit při sjednání pojištění nemovitosti a domácnosti pomocí zabezpečovacích zařízení?

Kdo nic nemá, nic neztratí. Ostatní musí počítat s potenciálním rizikem a důkladně se na něj připravit. Jak na to? Existují v zásadě dvě základní možnosti. Mít našetřeno dostatek peněz, aby vás případná ztráta majetku existenčně neohrozila, ... celý článek >

Nezávazná poptávka

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami.

Odesílatel poskytuje dobrovolně údaje uvedené v tomto formuláři společnosti ALARMOVÉ SYSTÉMY CZ s.r.o. Právo přístupu k osobním údajům, jakož i ostatní práva, jsou stanovená zákonem č. 101/2000 Sb (§12, § 21). Zpětně Vás budeme kontaktovat telefonicky, případně na uvedenou e-mailovou adresu. Pouze v nutných případech zašleme odpověď klasickou poštou.

Zabezpečovací systémy - zabezpečíme dům, byt, chatu i prodejnu

Zabezpečení domu

Prvotřídní zabezpečení domu za přijatelné ceny. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení bytu

Kvalitní zabezpečení bytu od 17200,- Kč. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení chaty

Zabezpečte svou chatu proti zlodějům. Pohobová čidla, alarmy, bezpečnostní kamery atd.

Více informací

Zabezpečení firmy

Profesionální zabezpečení firmy proti zlodějům, vodě i požáru. Alarmy, kamery, požární hlásiče..

Více informací

Zabezpečení objektů

Spolehlivé a účinné zabezpečení prodejny, skladu, restaurace, stavby a dalších objektů.

Více informací