Blog > Svěřte revize EPS do rukou odborníků

Poptat revizi EPS >

Svěřte revize EPS do rukou odborníků

Elektronická požární signalizace tvoří důležitou součást protipožární ochrany objektů. Aby EPS plnila svůj účel, je nutné provádět její pravidelné revize.

EPS spadá pod vyhrazená požární bezpečnostní zařízení varující před vznikem požáru. Jejich provoz je dán výrobcem, ale údržbu a revize stanovuje vyhláška 246/2001 Sb, kterou by se měl řídit každý majitel objektu. Bez pravidelných revizí EPS se může stát, že systém bude mít poruchu, kterou včas neodhalíte, čímž ohrožujete zdraví osob i majetek. V případě pojistné události vám bez revize EPS nebude pojišťovnou vyplacena celá částka, na kterou byste jinak měli nárok.

Typy revizí EPS

Požadavky na pravidelné revize EPS

Revize je nutné provádět v pravidelných intervalech daných vyhláškou:

Součástí kontrol EPS je také provádění zápisů do provozní knihy EPS, která je součástí každého systému.

Obraťte se na odborníky

Kontroly by měl provádět odborný pracovník, který vyhotoví doklad o kontrole provozuschopnosti, doklad o zkoušce činnosti a také provede zápis do provozní knihy EPS.

V případě potřeby nás kontaktujte. Naši vyškolení pracovníci provedou jak montáž EPS, tak potřebné revize EPS, budou hlídat veškeré termíny a postarají se o servis EPS.

EPS Lites – česká kvalita, na kterou se můžete spolehnout

Mezi moderní systémy požární ochrany se na přední místo staví česká společnost Lites Liberec s.r.o, která nabízí systémy EPS Lites. Výhodou těchto systémů je možnost jejich napojení na stávající kabeláž, což velmi ulehčuje instalaci i finanční náročnost. Využitelnost EPS Lites je především v objektech, kde je nutná rekonstrukce zastaralé EPS. Samozřejmostí je i možnost instalace do novostaveb.

Společnost Lites se díky vývojovému centru spoléhá na vznik vlastních výrobků, jejich testování i kompletaci. Využívá komponenty pouze od spolehlivých dodavatelů a produkty EPS Lites tak představují vysoce kvalitní produkty, jejichž cena je v porovnání s konkurencí nižší.

Rádi vám EPS Lites instalujeme, postaráme se i o její následný servis a pravidelné revize.


30.07. 2020 12:45

Předchozí články z našeho blogu

Moderní zabezpečení TOP Security -

Jak využít nejmodernější technologie k nepřetržité ochraně svého domova?

„Osmatřicetiletý muž se večer vloupal do rodinného domu. Ukradl předměty v hodnotě 50 000 Kč.“ „V noci na Jičínsku došlo ke krádeži zahradní techniky za 80 000 Kč.“ „Do bytu se vloupal neznámý pachatel a způsobil škodu přes 100 000 Kč.“ Jsou vám tyto věty povědomé? Ještě aby ne, když je v televizi slýcháme dnes ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Mobilní turnikety – ideální zabezpečení vstupu na stavbu

Každé staveniště je potenciálně nebezpečné. V případě, že by se do areálu stavby dostala cizí osoba a zranila se, měl by zhotovitel stavby obrovský problém. Základní požadavky na zajištění staveniště stanovuje nařízení vlády č. 591/2006 Sb. Kvalitní zabezpečení vstupu na stavbu je nezbytné i z jiného důvodu. Na staveništích se obvykle ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Jak ušetřit při sjednání pojištění nemovitosti a domácnosti pomocí zabezpečovacích zařízení?

Kdo nic nemá, nic neztratí. Ostatní musí počítat s potenciálním rizikem a důkladně se na něj připravit. Jak na to? Existují v zásadě dvě základní možnosti. Mít našetřeno dostatek peněz, aby vás případná ztráta majetku existenčně neohrozila, ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Ušetří čas, peníze i nervy. Jak funguje elektronický přístupový systém a kdy jej oceníte?

Elektronický přístupový systém představuje soubor technických komponent, které evidují přístupy do budovy, vyhodnocují je, a společně jsou čím dál častěji používané pro zabezpečení firem, bytových objektů i škol. Na jaké bázi ... celý článek >

Nezávazná poptávka

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami.

Odesílatel poskytuje dobrovolně údaje uvedené v tomto formuláři společnosti ALARMOVÉ SYSTÉMY CZ s.r.o. Právo přístupu k osobním údajům, jakož i ostatní práva, jsou stanovená zákonem č. 101/2000 Sb (§12, § 21). Zpětně Vás budeme kontaktovat telefonicky, případně na uvedenou e-mailovou adresu. Pouze v nutných případech zašleme odpověď klasickou poštou.

Zabezpečovací systémy - zabezpečíme dům, byt, chatu i prodejnu

Zabezpečení domu

Prvotřídní zabezpečení domu za přijatelné ceny. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení bytu

Kvalitní zabezpečení bytu od 17200,- Kč. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení chaty

Zabezpečte svou chatu proti zlodějům. Pohobová čidla, alarmy, bezpečnostní kamery atd.

Více informací

Zabezpečení firmy

Profesionální zabezpečení firmy proti zlodějům, vodě i požáru. Alarmy, kamery, požární hlásiče..

Více informací

Zabezpečení objektů

Spolehlivé a účinné zabezpečení prodejny, skladu, restaurace, stavby a dalších objektů.

Více informací