Blog > Zabezpečovací systém Paradox Digiplex

Zabezpečovací systém Paradox Digiplex

Zabezpečovací systém Paradox Digiplex patří mezi nejpoužívanější alarmy, které se používají zejména ve středně velkých a velkých objektech po celé ČR. Alarm Paradox Digiplex byl využit již ve stovkách bank, vládních a vojenských budovách a objektech, které vyžadují nejvyšší úroveň zabezpečení, což právě nabízí zabezpečovací systém Paradox Digiplex.

Paradox Digiplex zajišťuje ochranu všech objektů díky průlomové technologii GuardWall. Jedná se o plně modulární technologii, která se maximálně přizpůsobuje konkrétním požadavkům.

Mnoho dalších funkcí zajišťuje plná integrace zabezpečovacího a přístupového systému.

Mezi tyto funkce patří:

·       ovládání zabezpečení pomocí přístupových karet

·       monitoring dveří zabezpečovacím systémem

·       řízení výstupů na základě libovolné události (osvětlení, klimatizace, topení, …)

·       uložení veškerých událostí do historie systému

Další výhodou zabezpečovacího systému Paradox Digiplex je bezdrátová nádstavba. Tato funkce umožňuje připojení bezdrátových detektorů nebo bezdrátové ovládání celého systému. Zabezpečovací systém Paradox Digiplex lze také ovládat pomocí telefonu (např. garážová vrata apod.). Digiplex lze také velice pohodlně ovládat pomocí speciálních počítačových programů.

Digiplex a jeho součásti

Ústředny

Jedná se o srdce celého zabezpečovacího systému. Tato základní deska vyhodnocuje všechny signály přicházejících z detektorů a ovládacích zařízení. Po zhodnocení těchto signálů systém v závislosti na naprogramování vyhodnotí způsob reakce. Tyto ústředny jsou k dodání v několika provedeních. Jedná se o ústředny drátové, bezdrátové nebo hybridní.

Klávesnice

Jedná se o ovládací manuál, který slouží pro řízení a programování zabezpečovacího systému. Moderní zabezpečovací systémy se aktivují nebo deaktivují pomocí klávesnice, kde je třeba zadat několikamístný vstupní kód nebo stiskem tlačítka rádiového ovladače. Pro zadávání kódu může být nastaveno omezené množství pokusů. Při vyčerpání pokusů o zadání vstupního kódu se spustí poplach. V zabezpečovacím systému je možno využít několik ovládacích klávesnic a s dálkovými ovladači je možné je ovládat.

Sběrnicové detektory

Mezi sběrnicové detektory patří detektory analogové a digitální (např. 360° digitální detektor pohybu připevněný na stropě, detektor zachycující tříštění skel, detektory otevření, detektory monitorování prostředí, infrazávory a mnoho dalších).

Expandery

·       rozšiřující moduly zón

·       rozšíření pro moduly dveřních kontaktů

·       univerzální rozšiřovací moduly

·       moduly pro bezdrátové rozšíření

Rozšiřující moduly

Pomocí modulu rozšiřující výstupy můžete připojit k zabezpečovacímu systému další výstupy, které jsou programovatelné (lze ovládat další prvky systému). K systému můžete připojit i systém kamer.

Speciální moduly

Mezi speciální moduly patří například hlasový modul pro komunikaci oběma směry a rozšiřující modul hlasové asistence.

Příslušenství

Mezi příslušenství se zařazují napájecí zdroje, převodníky, propojovací kabely, trafa, náhradní baterie apod.

Software

Do této sekce patří programy pro řízení systému, správu a monitoring.

 

Mohlo by vás zajímat: Pronájem EZS


28.02. 2016 11:34

Další články z našeho blogu

Moderní zabezpečení TOP Security -

Svěřte revize EPS do rukou odborníků

Elektronická požární signalizace tvoří důležitou součást protipožární ochrany objektů. Aby EPS plnila svůj účel, je nutné provádět její pravidelné revize. EPS spadá pod vyhrazená požární bezpečnostní zařízení varující před vznikem požáru. Jejich provoz je dán výrobcem, ale údržbu a revize stanovuje vyhláška 246/2001 Sb, ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Jak využít nejmodernější technologie k nepřetržité ochraně svého domova?

„Osmatřicetiletý muž se večer vloupal do rodinného domu. Ukradl předměty v hodnotě 50 000 Kč.“ „V noci na Jičínsku došlo ke krádeži zahradní techniky za 80 000 Kč.“ „Do bytu se vloupal neznámý pachatel a způsobil škodu přes 100 000 Kč.“ Jsou vám tyto věty povědomé? Ještě aby ne, když je v televizi slýcháme dnes ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Mobilní turnikety – ideální zabezpečení vstupu na stavbu

Každé staveniště je potenciálně nebezpečné. V případě, že by se do areálu stavby dostala cizí osoba a zranila se, měl by zhotovitel stavby obrovský problém. Základní požadavky na zajištění staveniště stanovuje nařízení vlády č. 591/2006 Sb. Kvalitní zabezpečení vstupu na stavbu je nezbytné i z jiného důvodu. Na staveništích se obvykle ... celý článek >

Moderní zabezpečení TOP Security -

Jak ušetřit při sjednání pojištění nemovitosti a domácnosti pomocí zabezpečovacích zařízení?

Kdo nic nemá, nic neztratí. Ostatní musí počítat s potenciálním rizikem a důkladně se na něj připravit. Jak na to? Existují v zásadě dvě základní možnosti. Mít našetřeno dostatek peněz, aby vás případná ztráta majetku existenčně neohrozila, ... celý článek >

Nezávazná poptávka

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami.

Odesílatel poskytuje dobrovolně údaje uvedené v tomto formuláři společnosti ALARMOVÉ SYSTÉMY CZ s.r.o. Právo přístupu k osobním údajům, jakož i ostatní práva, jsou stanovená zákonem č. 101/2000 Sb (§12, § 21). Zpětně Vás budeme kontaktovat telefonicky, případně na uvedenou e-mailovou adresu. Pouze v nutných případech zašleme odpověď klasickou poštou.

Zabezpečovací systémy - zabezpečíme dům, byt, chatu i prodejnu

Zabezpečení domu

Prvotřídní zabezpečení domu za přijatelné ceny. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení bytu

Kvalitní zabezpečení bytu od 17200,- Kč. Alarmy, pohybová čidla, protipožární hlásiče atd.

Více informací

Zabezpečení chaty

Zabezpečte svou chatu proti zlodějům. Pohobová čidla, alarmy, bezpečnostní kamery atd.

Více informací

Zabezpečení firmy

Profesionální zabezpečení firmy proti zlodějům, vodě i požáru. Alarmy, kamery, požární hlásiče..

Více informací

Zabezpečení objektů

Spolehlivé a účinné zabezpečení prodejny, skladu, restaurace, stavby a dalších objektů.

Více informací